ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στον αστερισμό της πολυγλωσσίας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:37

 

 

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών, συνεχίζονται οι δράσεις των φορέων της Λάρισας, που πραγματοποιούνται στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κυρίως και αφορούν στην πολυγλωσσία. Χθες άλλο ένα δρώμενο προσέλκυσε τα μικρά παιδιά, όπου όσα έλαβαν μέρος, γνώρισαν τις πιο διαδεδομένες ξένες γλώσσες και τον πολιτισμό τους. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

* 9:30-10:30 «Green eggs and Ham» by Dr. Seuss . Διαδραστική αφήγηση και ανάγνωση με βιβλία και τεχνολογία συνοδευόμενα από κουίζ και ζωγραφιές. Εμψύχωση: Κέντρο Αγγλικών Σπουδών «bilingual» με την Πόπη Ρεβήσιου.

*10:45-11:45 «Ο Αστερίξ ταξιδεύει στη γαλλόφωνη Ευρώπη». Εικονικό ταξίδι του αγαπημένου γάλλου ήρωα μικρών και μεγάλων στις γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης. Εμψύχωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

*12:00-13:00 «The black book of colors» των Menena Cottin και Rosana Faria. Τα παιδιά διαβάζουν το βιβλίο με τα μάτια κλειστά. Γνωρίζουν τη γλώσσα Braille και ανακαλύπτουν τρόπους να αισθάνονται τα χρώματα στο σκοτάδι. Εμψύχωση: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

*9:30-10:30 «Olivia» by Ian Falconer. Διαδραστική αφήγηση και ανάγνωση με βιβλία και τεχνολογία συνοδευόμενα από κουίζ και ζωγραφιές. Εμψύχωση: Κέντρο Αγγλικών Σπουδών «bilingual» με την Πόπη Ρεβήσιου.

*10:45-11:45 «Δύο Γλώσσες, ένας κόσμος και ένα κουίζ». Εμψύχωση: Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας «HISPAMUNDO» με την Διευθύντρια Eva Canovas, και International Club Λάρισας με την Katherine Ryan.

*12:00-13:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο «Familie Maus macht Frühstück». Εμψύχωση: Byron Belone.

*Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα International Meet Up and Visit at the Library - Ξενάγηση και πολυπολιτισμική συνάντηση στη Βιβλιοθήκη. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και δεν απαιτείται προεγγραφή.

 Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

*9:30-10:30 «Ευρώπη: ένα δέντρο με φλύαρα κλαδιά».

*10:45-11:45 «Mi amigo, el quijote»: Ο φίλος μου ο Δον Κιχώτης.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο ισπανικό έργο μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες έχοντας μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα που μιλιέται από πάνω από 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Εμψύχωση: Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας HISPAMUNDO με την Eva Canovas και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

*12:00-13:00 «Ο Αστερίξ ταξιδεύει στη γαλλόφωνη Ευρώπη». Εμψύχωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

*18:30-19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο -ανοιχτό εργαστήρι ζωγραφικής.

Παιδιά της Λάρισας, ηλικίας 6 ετών και άνω, ζωγραφίζουν για το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας με θέμα «Γυρίζω τον Κόσμο με τ’ Αγγλικά». Τα έργα θα παραμείνουν στο αρχείο του συλλόγου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://www.etalar.4ty.gr/el και θα αξιοποιηθούν σε μελλοντικές εκδηλώσεις του. Συντονισμός: Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass