ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην Κεντρική πλατεία το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:45

 Στην Κεντρική Πλατεία ξεκινά σήμερα το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «φτιάχνουμε τα δικά μας όνειρα, προτάσσουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης. Ανοίγουμε τον δρόμο για ένα κόσμο διαφορετικό, ένα κόσμο ελεύθερο. Για να θυμηθούμε όλα αυτά που μας ενώνουν, γιατί για εμάς οι άνθρωποι δεν ενώνονται με κριτήριο τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, το έθνος, αλλά την τάξη.

Διοργανώνουμε το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Αλέξη, Ερβάν, Λουκμάν, Παύλο για εσάς, για όλους μας. Ένα διήμερο γιορτής και αλληλεγγύης. Για να συζητήσουμε τα όνειρά μας, να ανταλλάξουμε εμπειρίες αγώνα, να χαράξουμε την πορεία μας, να ακούσουμε τις μουσικές μας, να παίξουμε θέατρο, να χαρούμε, να πιούμε και να χορέψουμε».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώθηκε χθες εκδήλωση στην Ιατρική Σχολή (κτίριο Κατσίγρα) με θέμα «Ουκρανία- Ιράκ- Μέση Ανατολή: Η απειλή ενός νέου ολοκληρωτισμού», θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν με ομιλίες τους ο συγγραφέας Σάββας Μιχαήλ και ο δημοσιογράφος Νασίμ Αλατρά.

Το σημερινό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής: Στις 18.00 Παιδική γωνιά: φωτοαφηγήσεις, κατασκευή μουσικών οργάνων, ζωγραφική, παιγνίδια. Στις 18.30 Κουκλοθέατρο για παιδιά. Στις 21.30 Χοροθέατρο από το «εργαστήρι χοροθεάτρου» της ομάδας χορού Off Art. Στις 22.00 συναυλίες (Band Fatale, EKMEK, Σπύρος Γραμμένος).

Αύριο Κυριακή το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 11.00 – 13.00 και 18.00-20.00 Παιδική γωνιά: φωτοαφηγήσεις, κατασκευή μουσικών οργάνων, ζωγραφική, παιγνίδια. Στις 19.30 Θεματικά εργαστήρια ("Από τη δοκιμή στην Εξάρτηση- Η λειτουργία του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ", "Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων κατά την πλοήγηση στο internet"). Στις 20.30 Θεατρικό παιγνίδι για όλους από τη θεατρική ομάδα Ιατρικής- Βιοχημείας. Στις 21.00 συναυλίες (Always high, String Rolls, Salix, Λάληδες). Στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας (10ήμερο αγώνα στις Σκουριές, Anti-mundial 2014 Λάρισας, Αφιέρωμα στη ΒΙΟ.ΜΕ., Snapshots από την κουζίνα αλληλεγγύης στην Αθήνα), βιβλιοπωλείο, χαριστικό παζάρι, κουζίνα- μπαρ ενώ θα γίνει και συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο. Φαρμακείο «Τόπος Αλληλεγγύης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass