Το Δημοτικό Καραβάνα στη Δημοτική Πινακοθήκη

«ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΙΣ ΑΘΕΑΤΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 11:12

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο του εορτασμού

της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities), που καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, φιλοξένησε χθες Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου δύο τμήματα της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καραβάνα προσφέροντάς τους μια διαφορετική μουσειακή εμπειρία μέσα από το έργο «Εξερευνώντας τις Αθέατες Πλευρές της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα».
Η επίσκεψη αυτή είχε στόχο μέσα από επιλεγμένα έργα σημαντικών εκπροσώπων της νεότερης ελληνικής τέχνης, όπως του Αγήνορα Αστεριάδη, του Κωνσταντίνου Μαλέα, του Νικηφόρου Λύτρα, του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη και του Τάσσου, να τα «επανασυστήσει» στους μαθητές και στις μαθήτριες μέσα από μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση, που εμπλουτίζει τη μουσειακή εμπειρία και παράλληλα αποτέλεσε μία δράση ευαισθητοποίησης πάνω στα θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης. Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του μουσείου ως ενεργού χώρου κοινωνικής επαφής, ισότιμης συμμετοχής και πρόσβασης και διευρύνει την εμπειρία της επαφής με την τέχνη και σε άτομα με οπτική αναπηρία. Όλα τα στάδια του έργου πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη συμβουλευτική των εκπαιδευτριών κινητικότητας/προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης και της ομάδας προσβασιμότητας που αποτελείται από άτομα με οπτική αναπηρία εξειδικευμένα σε θέματα συμπερίληψης. Όλα τα μέλη της ομάδας ανεξαιρέτως προσέγγισαν τα έργα και το συνολικό εγχείρημα με τεράστιο ενδιαφέρον επιβεβαιώνοντας ότι η τέχνη μας αφορά και μας περικλείει όλους.
Το έργο υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Off Stream, υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους κ. Βίκη Καλογήρου και Τσιάκου Αναστασίου και την ξενάγηση πραγματοποίησε κ. Ιωάννα Δεληγιάννη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass