ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Ήταν… μια μεγάλη σκηνή θεάτρου δρόμου

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2014 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:05

Έκπληξη, θαυμασμός, ενθουσιασμός, συμμετοχή, ήταν διάχυτα στα επιλεγμένα σημεία της Λάρισας, όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας. Το ραντεβού είχε δοθεί από πέρσι. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μικροί και μεγάλοι φίλοι του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου συναντήθηκαν και πάλι. Τα χαμόγελα φώτισαν τα όμορφα παιδικά προσωπάκια. Η βόλτα στο κέντρο της πόλης απέκτησε περιεχόμενο. Οι ξυλοπόδαροι, πάνω στα ξύλινά τους πόδια, θεόρατοι, ή περπατώντας πάνω σε σκοινιά, ή πάνω σε μονότροχα ποδήλατα σκόρπιζαν γέλιο και εισέπρατταν θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η πλατεία Ταχυδρομείου μετατράπηκε σε μια μεγάλη σκηνή θεάτρου δρόμου, δικαιώνοντας την επιλογή των διοργανωτών να παρουσιαστεί όλο το πρόγραμμα σε δύο χώρους, με δεύτερο εκείνο του Γαλλικού Ινστιτούτου, φιλόξενου όπως πάντα, σε πολιτιστικά δρώμενα και συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Λάρισας. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών, που χτυπούσαν αυθόρμητα με τα μικρά τους χεράκια, παλαμάκια επιδιώκοντας μια ματιά επιδοκιμασίας από τον ψηλό σχοινοβάτη.

Κι΄ αυτός απλόχερα σκορπούσε το γέλιο του, τις αστείες του γκριμάτσες, την τέχνη του. Οι εντυπώσεις από τους ξένους καλλιτέχνες που επισκέφθηκαν πρώτη φορά τη Λάρισα άριστες! Τους άρεσε το κοινό, η φιλοξενία, το κλίμα της πόλης, οι άνθρωποί της, στο πολύβουο κέντρο της. Οι συζητήσεις για του χρόνου. Διεθνές; Γιατί όχι; Ανταλλαγές καλλιτεχνών; Σίγουρα εποικοδομητικές συνεργασίες, οργανωτική πείρα, άνθρωποι με διάθεση για προσφορά. Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας μόλις ξεκίνησε. Διοργανωτές, η Ομάδα Πολιτισμού «Artfools», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass