Θεατρικές συναντήσεις στο «Θέατρο του Μύλου»

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2014 20:39 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:11

 

Με έξι θεατρικές συναντήσεις διαφορετικές ως προς το περιεχόμενό τους, αλλά εξόχως ενδιαφέρουσες, ξεκινούν σε λίγες ημέρες, οι παραστάσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, το «Θεσσαλικό Θέατρο» Λάρισας.

Ένα μικρό φεστιβάλ παραστάσεων με θεατρική ταυτότητα, που έχει καθιερωθεί πια να παρουσιάζεται στο «Θέατρο του Μύλου», δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους του θεάτρου, να δουν παραστάσεις με καλλιτεχνική αξία.

Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θ.Θ κ. Κώστας Τσιάνος ανακοίνωσε το πρόγραμμα αυτών των παραστάσεων, καλώντας τους Λαρισαίους να τις δουν για πολλούς λόγους.

Πρωτίστως γιατί θα παίζουν σε αυτές ηθοποιοί με καλλιτεχνική ποιότητα και ταλέντο και δευτερευόντως γιατί το Θ.Θ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει τα τελευταία χρόνια στο να ανεβάζει παραστάσεις, εκ των ενόντων προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του, δίνοντας τη χαρά σε αυτούς που αγαπούν το θέατρο, να δουν έργα και να ξεφύγουν από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Αυτό και μόνο συνέχισε ο κ.Τσιάνος είναι ένας σοβαρός λόγος για να εκτιμήσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης και όχι μόνο την προσπάθεια των ανθρώπων του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

Για τον προσεχή χειμώνα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιο έργο θα φιλοξενήσει η σκηνή του Θεσσαλικού, πάντως αυτό που συζητείται και συμφωνούν όλοι, είναι να ανεβεί μια παράσταση που θα προσφέρει γέλιο και αισιοδοξία στο κοινό.

Ενώ θα επαναληφθούν και κάποιες από τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, που σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο του ΟΥΗΛ.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το «Θεσσαλικό Θέατρο» για να συνεχίσει, να ανεβάζει παραστάσεις προς όφελος των Λαρισαίων θεατών και όχι μόνο, ενώ εξήρε και το σπουδαίο έργο του κ. Τσιάνου στο τιμόνι του Θ.Θ.

Η νέα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Βιβή Τσεκούρα αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για την τιμητική πρόταση, να τις αναθέσει την προεδρία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί και για κείνη τιμή ιδιαίτερη να συνεργάζεται με τον Κώστα Τσιάνο, τον άνθρωπο που «έχτισε» αυτό το θέατρο.

Ενώ κάλεσε τους θεατρόφιλους και μη για τους υπενθυμίσει ότι «το «περιττό» της τέχνης είναι αναγκαίο στη ζωή μας. Το μη απαραίτητο ορίζει τον άνθρωπο. Είναι η ψυχή μας και η απόδειξη της πνευματικότητας μας. Μέσω της τέχνης μας δίνεται η δυνατότητα να αφεθούμε στους δυνητικά εαυτούς μας, να αναβιώσουμε συναισθήματα, να αγγίξουμε μία αλήθεια και τέλος να νοιώσουμε την «κάθαρση» αίσθηση πολύτιμη που είναι και η μεγαλύτερη συμβολή του θεάτρου. Ως εκ τούτο οι συντελεστές του «Θεσσαλικού Θεάτρου» έχοντας αρωγό τη νέα Δημοτική Αρχή, που δίνει ιδιαίτερη σημασία στον πολιτισμό, έχουμε χρέος να εργαστούμε με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η συμμετοχή του κοινού στο θεατρικό παιχνίδι δεν θα είναι χλιαρή και βαρετή, αλλά ενθουσιώδης και απογειωτική. Επειδή κάθε θεατρική παράσταση είναι ένα ταξίδι στο βίωμα, εύχομαι σε όλους μας θαυμαστά ταξίδια με το Θεσσαλικό Θέατρο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θεατρικών συναντήσεων είναι το εξής:

*Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Οκτωβρίου

«Τα ραδίκια ανάποδα»  στις 9:15 μ.μ. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης και ερμηνεία ο Γιώργος Γαλίτης.

*Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 9:15 μ.μ.

 «Ο Κ. Π. Καβάφης, στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια» με τον Γιώργο Χρονά

 *Παρασκευή 7 και Σαββάτο 8 Νοεμβρίου

«Στο στόμα του λύκου» στις 9.15 μ.μ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Ζαχαρίας, Παναγιώτης Καλαντζής, Δανάη Ντέμου-Βικτωρία Καλογιάννη, Βίκυ Τριανταφύλλου-Βίκυ Λέκκα, Μαρίνα Σταμάτη-Αριάδνη Μιχαηλάρη, Γιώργος Σϊμωνας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας.

Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Νοεμβρίου

 «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» στις 9:15 μ.μ

 Ερμηνεία: Δήμητρα Ματσούκα, σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης.

*Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Νοεμβρίου

 «Ρόζα Εσκενάζυ» στις 9:15 μ.μ . Κείμενο Παναγιώτης Μέντης, σκηνοθεσία Σωτήρης Τσόγκας. Στο ρόλο της Ρόζας Εσκενάζυ, η Μαίρη Ραζή. Συμμετέχει ο Γιάννης Τσουρουνάκης και στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης.

 *Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου

 

Το «Θέατρο Στοά» θα παρουσιάσει την παράσταση:

«Όλο μου το είναι» στις 9:15 μ.μ

(Tρείς μονόλογοι )

«Η διάλεξη μιας μάνας» της Μαρίας Κονδύλη και Θάλειας Ασλανίδου, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη

Ο «Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Θανάση Παπαγεωργίου.

«Η Αντριάνα» του Θανάση Παπαγεωργίου με την Εύα Καμινάρη.

 Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

 

 

                                                                                        Σοφία Ορφανιώτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass