«Η Φάλαινα» στο «Χατζηγιάννειο»

ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 12:26

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη νέα πολυσυζητημένη ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι «Η Φάλαινα», τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο».
Στην ταινία, ένας απομονωμένος καθηγητής Αγγλικών με σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με την έφηβη κόρη του.
«Το σινεμά μπορεί να καταφέρει να μας φέρει πιο κοντά με έναν άλλον άνθρωπο, όσο διαφορετικός κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Τα άτομα με παχυσαρκία δέχονται συχνά κριτική, αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και προσδιορίζονται από αυτή τη συνθήκη.
Όταν είδα το θεατρικό του Σαμ Χάντερ πριν από οκτώ χρόνια, έμεινα έκπληκτος από το βάθος των χαρακτήρων του, και ειδικότερα του Τσάρλι, έτσι και μου γεννήθηκε η επιθυμία να αξιοποιήσω τα εργαλεία του κινηματογράφου για να φέρω το κοινό στη θέση του Τσάρλι, στις βαθύτερες σκέψεις του, τις τύψεις και τις ελπίδες του», δηλώνει ο Ντάρεν Αρονόφσκι.
Έκανε πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2022.
Κριτικές και κοινό διχάστηκαν για το αν είναι δραματική ή μελό, όμως οι ερμηνείες του καστ (ιδιαίτερα του Φρέιζερ, του Τσάου και της Σινκ) εγκωμιάστηκαν, με τον Φρέιζερ να κερδίζει βραβείο για καλύτερο ηθοποιό στα 28α βραβεία Critics’ Choice Awards, στα 80α Golden Globe Awards, τα 29α Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών Κινηματογράφου, ενώ έλαβε υποψηφιότητα στα 76α Βραβεία Κινηματογράφου της Βρετανικής Ακαδημίας.
Στην 95η απονομή των βραβείων Όσκαρ, η ταινία βραβεύτηκε με τα Όσκαρ Α΄ Αντρικού Ρόλου και Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων. Δραματική/ ΗΠΑ 2022 / Έγχρ./ Διάρκεια 117΄ / Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι/ Ηθοποιοί: Μπρένταν Φρέιζερ, Σέιντι Σινκ, Τάι Σίμπκινς, Χονγκ Τσάου, Σατίγια Σρινταράν, Σαμάνθα Μόρτον, Τζέισι Σινκ.
Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass