«Η σύνδεσή μου μαζί του με καθόρισε…»

Τόνισε ο εγγονός του Γεωργίου Κατσίγρα, Γεώργιος Ιωάννης Τσιάνος, στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του παππού του

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2023 13:00

«Η σύνδεσή μου μαζί του, κάπως αθόρυβα και αόρατα με καθοδήγησε, με προστάτεψε, με καθόρισε.

Τον συναντάω συνέχεια, δεν ξέρω ποιος αναζητά ποιον, μάλλον εγώ εκείνον και με εκπλήσσει κάθε φορά το πώς μπορεί ένας εκλιπών να είναι τόσο παρών» τόνισε ο Γεώργιος Ιωάννης Τσιάνος, ο εγγονός του Γεωργίου Κατσίγρα, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου» με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Γεωργίου Ι. Κατσίγρα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ευεργέτη της πόλης Γεώργιο Ιωάννου Κατσίγρα ο εγγονός του, Γεώργιος Ιωάννης Τσιάνος, γιατρός και υπεραθλητής, μίλησε εκ μέρους της οικογένειας του Γ. I. Κατσίγρα που μετράει 8 εγγόνια και 11 (μέχρι στιγμής) δισέγγονα. Απευθύνθηκε στους καλεσμένους σαν οικοδεσπότης, μιας και η εκδήλωση έγινε στον ίδιο χώρο που για εκείνον, ήταν η κλινική του παππού του και ταυτόχρονα το σπίτι του παππού και της γιαγιάς του. Ο Γεώργιος Τσιάνος φώτισε εκείνη την πλευρά του Γ. I. Κατσίγρα που είχε κυρίως τρυφερότητα, σοφία, αγάπη, υπομονή, γιατί μίλησε για τον τόσο σημαντικό και συμβολικό ρόλο του παππού. Ήταν αμφίδρομη η συγκίνηση, καθώς αναφέρθηκε και στη γιαγιά του την Καίτη, όπως και στις κόρες τους, την Ελένη τη θεία του, την Αννα τη μητέρα του και την Ειρήνη τη θεία και νονά του, οι οποίες δεν είναι πλέον στη ζωή. Μοιράστηκε ιστορίες προσωπικές με τον παππού του και άμεσα συνδεδεμένες με την επιρροή που του άσκησε στην αθλητική και επαγγελματική του σταδιοδρομία και όχι μόνο. «Εγώ τον παππού μου τον κουβαλάω, και ενώ νόμιζα ότι έκανα ελεύθερες επιλογές συνειδητοποιώ ότι ακολουθούσα -ή καλύτερα, όπως θα ήθελε και εκείνος- συνεχίζω να εξερευνώ κάποια από τα δικά του πεδία δράσης. Η σύνδεσή μου μαζί του, κάπως αθόρυβα και αόρατα με καθοδήγησε, με προστάτεψε, με καθόρισε. Τον συναντάω συνέχεια, δεν ξέρω ποιος αναζητά ποιον, μάλλον εγώ εκείνον και με εκπλήσσει κάθε φορά το πώς μπορεί ένας εκλιπών να είναι τόσο παρών».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass