Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΟΝ ALPHA

Η «Επιστροφή στο Χωριό» στον Πυργετό

Δημοσίευση: 09 Νοε 2014 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:02

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Αφιερωμένη στο ακτινίδιο Πυργετού – Αιγάνης, τη Ραψάνη, την κοιλάδα των Τεμπών, το Δέλτα του Πηνειού και την ευρύτερη περιοχή είναι η νέα και επιτυχημένη εκπομπή «Επιστροφή στο Χωριό» στην τηλεόραση του ALPHA που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή στις 3 μ.μ. Την παρουσίαση κάνει η Ευτυχία Φράγκου σε σκηνοθεσία του Κώστα Αυγέρη.

Η αυριανή εκπομπή δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές σε όλη τη χώρα να γνωρίσουν καλύτερα το μοναδικό ακτινίδιο Πυργετού – Αιγάνης τόσο σε ό,τι αφορά στην ποιότητά του, όσο τις ευεργετικές ιδιότητές του.

Η Ευτυχία Φράγκου είναι κόρη του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη και δέχτηκε τις ευχαριστίες για την προβολή του ακτινιδίου στο Δήμο Τεμπών από τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο.

Πέρα από το ακτινίδιο Πυργετού – Αιγάνης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κοιλάδα των Τεμπών με πλάνα της κοιλάδας κατά μήκος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής με τις γραφικές δρεζίνες, τον υδροβιότοπο του Δέλτα του Πηνειού, το κρασί Ραψάνης, το «νέκταρ των Θεών», στις παρυφές του Ολύμπου, το μοναδικό ερυθρό κρασί με Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας και μας εξηγούν τους λόγους που το καθιστούν τόσο ιδιαίτερο για το «χρυσάφι» της περιοχής

Επίσης στην εκπομπή γίνεται καταγραφή στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής τσίπουρου, σε νέους ανθρώπους οι οποίοι επέστρεψαν στα χωριά τους για να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Η εκπομπή δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ιστορία του τόπου. Ειδική αναφορά γίνεται σε δυο σπουδαίες προσωπικότητες της περιοχής, τον Μαρίνο Αντύπα πρωτοπόρο και πρωτομάρτυρα του Αγροτικού Κινήματος στη Θεσσαλία και τον Βάιο Μαλλιάρα, έναν ξεχωριστό συνθέτη και κλαριντζή που γεννήθηκε στον Πυργετό, ο οποίος ηχογράφησε περισσότερα από 2.000 δημοτικά τραγούδια. Αναφορά γίνεται ακόμα στην ιστορική βιβλιοθήκη Ραψάνης η οποία διαθέτει σπάνιες εκδόσεις βιβλίων.

Και φυσικά από την εκπομπή δεν λείπει το αφιέρωμα στις γυναίκες του Πυργετού και της ευρύτερης περιοχής οι οποίες με βάση το μοναδικό στην Ελλάδα ακτινίδιο Πυργετού - Ραψάνης παρουσίασαν πλούσια εδέσματα. Παράλληλα γιορτινό τόνο δίνουν και τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

 

1 ΦΩΤΟ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass