Οι μαθητές αποτυπώνουν το δράμα του Ολοκαυτώματος

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ *Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2024 7:05

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργανώνει αφιερωματική εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2024, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Σκοπός της εκδήλωσης που έχει θέμα «Υπάρχουν ανθρώπινες λέξεις να περιγράψουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων; Οι μαρτυρίες νέων της Κατοχικής Λάρισας ανοίγουν παράθυρο στην ιστορία», είναι να προβληθούν, ως αφιέρωμα τιμής και μνήμης στα Θύματα του Ολοκαυτώματος, έργα μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι παρακάτω 22 σχολικές μονάδες με έργα των μαθητών και μαθητριών: 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Λάρισας. 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, 2ο ΓΕΛ, 4ο ,5ο ΚΑΙ 9ο Γυμνάσια Λάρισα, 11ο, 12ο, 13ο και 14ο ΓΕΛ Λάρισας, 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων, Γενικό Λύκειο Γιάννουλης, Γενικό Λύκειο Δομένικου, Γυμνάσιο Λ.Τ. Τσαριτσάνης, Γυμνάσιο Λ.Τ. Καλλιθέας, Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, ΓΕΛ Τυρνάβου, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λάρισας, Μουσικό Σχολείο Λάρισας και Γυμνάσιο Σχολής Καραβάνα με τη συμμετοχή των Εβραίων μαθητών του Δημοτικού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη στήριξη των Διευθυντών και Διευθυντριών τους και την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, εμπνέονται και αποτυπώνουν το δράμα του Ολοκαυτώματος, δημιουργώντας ατομικά ή ομαδικά έργα. Φιλοτεχνούν έργα ζωγραφικής και αφίσες κολάζ, δημιουργούν ψηφιακά βίντεο, ερμηνεύουν χορωδιακά τραγούδια και μικρά θεατρικά δρώμενα, γράφουν και απαγγέλλουν ποιήματα.
Μέσα από καταγεγραμμένες μαρτυρίες νέων της Κατοχικής Λάρισας και ιστορίες εβραϊκών οικογενειών, φωτίζουν την τοπική ιστορία και πώς αυτή συνδέθηκε με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Παράλληλα με την αφιερωματική εκδήλωση, τα εικαστικά έργα των μαθητών θα εκτεθούν στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας από σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024.
Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:
-Βασιλική Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
-Νίκος Ζέρβας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
-Μπέττυ Μαγρίζου, Γεν. Γραμματέας Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.
Την εκδήλωση θα ανοίξει η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αργυρώ Γκαραγκούνη και θα συντονίσει η κ. Δέσποινα Κρομμύδα, Υπεύθυνη Σχολικών Δράσεων και Διαγωνισμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass