Στις 17 Φεβρουαρίου ξεκινά η μεγαλύτερη μουσική γιορτή της Λάρισας

*ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ *Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΩΛ *Θ. ΡΕΤΣΙΑΝΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 11:01

Της Νατάσας Πολυγένη
Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του το Φεστιβάλ Μουσικότροπο, θα ανοίξει τις πύλες του στις 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών-συμπράξεων που θα συζητηθούν, εκδηλώσεων και εργαστηρίων. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, η Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το φετινό φεστιβάλ.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξή του, παραχωρήθηκε χθες το πρωί στον Μύλο του Παππά συνέντευξη Τύπου, όπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος επανέλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο του Δημοτικού Ωδείου δεν πρόκειται να διαταραχτεί και θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του. «Το Μουσικότροπο είναι μια προσπάθεια που επιβεβαιώνει τη διαχρονική και ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στον πολιτισμό, στη μουσική, στις τέχνες.
Το ΔΩΛ συνεχίζει και θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του για την πόλη, άσχετα με τις τελευταίες εξελίξεις και άσχετα με την έκβαση της νομικής μας παρέμβασης που ανακοινώσαμε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης που αλλάζει τη νομική μορφή του Ωδείου, όπως ανέφερα, κατατέθηκε στο ΣτΕ εντός των νόμιμων προθεσμιών και θα αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΩΛ. Για μια ακόμη φορά θέλω να διαβεβαιώσω, με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, ότι σε τίποτα δεν θα επηρεαστεί ούτε το εκπαιδευτικό, ούτε το καλλιτεχνικό έργο του Ωδείου μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης τόνισε ότι η έναρξη του Φεστιβάλ συμπίπτει με μία μεταβατική -για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας- περίοδο και θέλησε να ξεκαθαρίσει την πρόθεση, αλλά και την πολιτική και ηθική δέσμευση του Δήμου Λαρισαίων -όπως χαρακτηριστικά είπε- να υπηρετηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ωδείου, τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο εκπαιδευτικό επίπεδο και επιπλέον να αναδείξει και να ενεργοποιήσει τις τεράστιες δυνάμεις που στεγάζει το Ωδείο, δυνάμεις που έχουν σημείο αναφοράς και πηγή τη μουσική.
Αναφερόμενος στη διοργάνωση του Φεστιβάλ δήλωσε: «Οι δρόμοι και οι πολλαπλές εκφάνσεις του Μουσικότροπου αντανακλούν με τον εναργέστερο τρόπο τη δύναμη που έχει η μουσική να ενώνει και να κινητοποιεί την πόλη, να συγκινεί, να ανακουφίζει, να ψυχαγωγεί και να εξυψώνει τον άνθρωπο. Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τον επιτυχημένο αυτόν θεσμό ενισχύει ακόμα περισσότερο την εξωστρέφειά του και συμβάλλει ουσιωδώς στην επίτευξη του συνολικότερου στόχου που έχει θέσει ο Δήμος Λαρισαίων για έναν πολιτισμό ζωντανό, ανοιχτό, συμπεριληπτικό, συμμετοχικό, για έναν πολιτισμό μέσα και έξω από τις αίθουσες εκδηλώσεων με ευεργετικό για την πόλη αποτύπωμα».
Κάλεσμα στους Λαρισαίους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή μουσική γιορτή της πόλης απηύθυνε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ και διευθυντής του ΔΩΛ κ. Χρήστος Λενούτσος.
«Το Μουσικότροπο είναι η μεγαλύτερη μουσική διοργάνωση της πόλης. Έχει γίνει ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός ώστε να καλύπτει διαφορετικά ενδιαφέροντα και μουσικές αναζητήσεις.
Έχουμε πολλά διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά και μουσικούς και προβάλλουμε και θέματα που έχουν σχέση με την αναπηρία. Προσκαλούμε τον κόσμο στη μεγάλη αυτή γιορτή της μουσικής, που ανεβάζει πολιτιστικά την πόλη και δίνει φρέσκο αέρα στα μουσικά δρώμενα».
Στο μεταξύ, αποκάλυψε ότι στη φετινή διοργάνωση έχουν εξασφαλιστεί πολλές σημαντικές συνεργασίες όπως για παράδειγμα με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έναν συνδυασμό μουσικής και θεατρικής τέχνης, τον Μανώλη Μητσιά που θα συμπράξει με τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, αλλά και νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα τον Λαρισαίο πιανίστα Έκτορα Καράτζιο Παπαϊωάννου ο οποίος θα συμπράξει με την Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας, ένα μουσικό σύνολο που θα κάνει ένα αφιέρωμα στους Θεσσαλούς λαϊκούς συνθέτες. Το φεστιβάλ θα πλαισιώνεται, καθ’ όλη τη διάρκεια στο αίθριο του Ωδείου, από την έκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Δαλάκα με θέμα: «Όψεις του προσωπικού - Aspects of the personal».
*Το Φεστιβάλ ξεκινάει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA». Ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ https://2024.mousikotropo.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass