Συναυλία του Γ. Κωστούλη στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2024 12:31

Η μουσική σύνθεση του Γιώργου Κωστούλη με τίτλο «Στη ροή του χρόνου» θα παρουσιαστεί σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ., συναυλία που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Με θέμα τον χρόνο, η μουσική σύνθεση του Γιώργου Κωστούλη περιγράφει την πορεία ζωής ενός ανθρώπου, ξεκινώντας από τη γέννηση (με ένα νανούρισμα), περνώντας στην παιδική ηλικία, συνεχίζοντας στην εφηβεία, την ενηλικίωση, τα γηρατειά και τον θάνατο. Πρόκειται για δομημένο αυτοσχεδιασμό που σημαίνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη ικανότητα και εμπειρία στη ζωντανή επικοινωνία μεταξύ των μουσικών επί σκηνής. Συνυπάρχουν στοιχεία τζαζ, παραδοσιακών μουσικών, ροκ, σύγχρονης δημιουργικής μουσικής κ.α. Εκτός από τον Γιώργο Κωστούλη (ηλ. κοντραμπάσο) συμμετέχουν οι: Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο), Ρούλα Πίκουλα (φωνητικά, soundscapes), Μάριος Αντωνίου (τρομπέτα), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο, καβάλ), Δημήτρης Τσιλικόπουλος (ηλ. κιθάρα), Θανάσης Γκριμπούλης κρουστά), Αποστόλης Κωστούλης (ανάγνωση ποιητικών κειμένων).
*Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Γιώργος Κωστούλης γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας. Έκανε σπουδές κοντραμπάσου και αρμονίας. Ασχολήθηκε με τον ελεύθερο και δομημένο αυτοσχεδιασμό στη σύγχρονη δημιουργική μουσική. Μέλος του γκρουπ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ ΧΑΛΚΗΣ και του ARC DUO. Έγραψε μουσική για θέατρο, χορό, κινηματογράφο, θέατρο αναλογίου κλπ. Συνεργάστηκε με την Εταιρία Ελλήνων Ψυχιάτρων σε Αrt Therapy projects, φεστιβάλ animation, εικαστικούς, σε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα κλπ.
Δισκογραφία: «ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ ΧΑΛΚΗΣ» (1985), «ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ» (1988, συμμετοχή), «ΣΚΗΝΕΣ ΗΧΟΥ» (1994),  «ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ» (2001).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass