«Μικρές τελετουργίες»

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 11:36

Η Λαρισαία εικαστικός Αθανασία Παπατζέλου παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μικρές τελετουργίες». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα Πέμπτη και ώρα 7.30 μ.μ. στην Connectiva (Βενιζέλου 133).

Η εικαστικός Αθανασία Παπατζέλου σ’ αυτήν τη σειρά έργων χρησιμοποιεί το κομμένο χαρτί μορφοποιώντας το σε τρισδιάστατες φόρμες που δημιουργούν μεταβαλλόμενες σκιές. Η θεματική της έκθεσης δημιουργήθηκε σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους και κινείται σε δύο θεματικούς άξονες με κοινό παρανομαστή την τελετουργία. Το μπάνιο ως σύμβολο της κάθαρσης αποτελεί έναν ιερό χώρο όπου μπορούμε να καθαρίσουμε το μυαλό και την ψυχή από καταπιεσμένα συναισθήματα. Η ερωτική συνεύρεση διερευνάται επίσης υπό το πρίσμα της τελετουργίας. Οι δύο αυτές πράξεις λειτουργούν απελευθερωτικά και οδηγούν στην αυτοεπίγνωση.
Η Αθανασία Παπατζέλου γεννήθηκε στο Αμβούργο και σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Έχει πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2011 ασχολείται παράλληλα με τη Φωτογραφία και την Ψηφιακή Τέχνη. Με τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση «Kobe Exchange International Exhibition», στην Ιαπωνία, βραβεύτηκε με το: «City Board of Education Prize» για το έργο της «Atrium II». Ζει και εργάζεται στη Λάρισα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Εικαστικών.
Η Connectiva είναι ένας χώρος συνάντησης, αναψυχής, δημιουργίας και παρουσίασης μικρών ή μεγαλύτερων δράσεων πολιτισμού, ανοιχτός σε όλους.
Επιμέλεια έκθεσης Δήμητρα Εξάρχου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass