Γαϊτανάκι τεχνών για την Αλκη Ζέη

*Εγκαινιάστηκε χθες στο Διαχρονικό Μουσείο ομαδική εικαστική έκθεση

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 12:01
Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το απόγευμα στα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Ενα παραμύθι για την Άλκη» στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας. Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το απόγευμα στα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Ενα παραμύθι για την Άλκη» στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας.

Εικαστικοί και εικονογράφοι αντλούν έμπνευση από το σύμπαν των βιβλίων και τη ζωή της σπουδαίας δημιουργού, προσφέροντας ένα ιστορικό και μαζί ψυχογραφικό βλέμμα θέασης στον πυκνό κόσμο της, με τους δύο επιμελητές, Ίρις Κρητικού και Νίκο Βατόπουλο, να παραδίδουν ένα τρισδιάστατο, πρωτότυπο και ενιαίο αφήγημα, συμπεριλαμβάνοντας αρχειακό, φωτογραφικό υλικό καθώς και πρωτότυπα αντικείμενα.

Η επιμελήτρια Ίρις Κρητικού βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης που συνδιοργανώνεται με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας Κ. Μ. Κούμας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τις εκδόσεις Μεταίχμιο και αναφέρθηκε τόσο στη δομή της έκθεσης, όσο και στην Άλκη Ζέη, την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Ηώ Αγγελή, Δάφνη Αγγελίδου, Γιάννης Αδαμάκης, Άρτεμις Αλκαλάη, Κάτια Βαρβάκη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Μαρίνα Βλαχάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Κική Βουλγαρέλη, Μάριος Βουτσινάς, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Μυρτώ Δεληβοριά, Μαρία Διακοδημητρίου, Κατερίνα Δραμιτινού, Σοφία Ζαραμπούκα, Γεωργία Ζάχαρη και Στέλλα Στεργίου, Αποστόλης Ιτσκούδης, Χριστίνα Κάλμπαρη, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Κιτμερίδης, Μαρία Κοσμίδου, Σοφία-Ρόουζ Κοσμίδου, Αλέκος Λεβίδης, Βασίλης Λιαούρης, Κλειώ Μακρή, Λυδία Μαργαρώνη, Κέλλυ Ματαθία-Κόβο, Μηνάς Μαυρικάκης, Μάνος Μπατζόλης, Θωμάς Μπερτόλης, Γεωργία Μπλιάτσου, Ισμήνη Μπονάτσου, Ρούλη Μπούα, Μαίρη Νταγιαντά, Βασιλική Πανταζή, Γεύσω Παπαδάκη, Χρίστος Παπαδά́κης, Διατσέντα Παρίση, Ράνια Ράγκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Έλλη Σολομωνίδου- Μπαλάνου, Μαρίνα Στελλάτου, Νίκος Τριανταφύλλου, Κατερίνα Τσεμπελή, Βιργινία Φιλιππούση, Αθηνά Χατζή, Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, Νικόλας Χατζησταμούλος, Βάσω Ψαράκη. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι 21 Απριλίου και θα λειτουργεί Δευτέρα-Κυριακή (εκτός Τρίτης), 8:30-15:00. Την έκθεση μπορούν να επισκεφτούν σχολεία / οργανωμένες ομάδες μαθητών από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν με τους μαθητές τους την έκθεση και να ξεναγηθούν στους χώρους της μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαρία Μπισμπιγιάννη στο e-mail: bisbigianni. maria@ gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942-275.095.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass