Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στο Παγκόσμιο Συνέδριο EUROMED 2014

Δημοσίευση: 11 Νοε 2014 12:28 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:05

Στο ιδιαίτερα σημαντικό Παγκόσμιο Συνέδριο EUROMED 2014 , που αφορά τον Πολιτισμό και την ψηφιακή αποτύπωσή του συμμετείχε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» μετά από επίσημη πρόσκληση του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου από 3 έως 8 Νοεμβρίου 2014 υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Δίκτυο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Κων. Σκριάπα και τον καθηγητή συντήρησης μνημείων του ΤΕΙ Αθηνών κ. Νομπιλάκη Ηλία .

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των δράσεων, που αναπτύσσει εντός και εκτός Ελλάδος σε θέματα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα της Ελληνικής, έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προκειμένου να αναπτυχθούν από κοινού δράσεις και συνέργειες που να βοηθούν την έρευνα, την ανάδειξη και την ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του ανθρώπου μέσα από την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων .

Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε από το 2013 όταν το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» διοργάνωσε στη Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μια πολύ σημαντική Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2014-2020:Η ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς- νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές και πιθανές επιπτώσεις» με επίσημο προσκεκλημένο τον κ. Μαρίνο Ιωαννίδης,Ph.D, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γεν. Γραμματέα ICOMOS Κύπρου, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για την Ψηφιοποίηση και την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομίας, Υπουργείο Παιδείας Κύπρου .

Στο φετινό παγκόσμιο συνέδριο EUROMED 2014 , που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 38 χώρες του κόσμου και παρουσιάστηκαν 150 σημαντικές εισηγήσεις που αφορούν την έρευνα, την συντήρηση, την ανάδειξη, την ψηφιακή αποτύπωση και διάσωση αρχαιολογικών μνημείων και πολιτισμών , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την Ελλάδα συμμετείχαν αρκετοί επιστήμονες, μετά από πρόσκληση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», όπως επίσης και Έλληνες ερευνητές που εργάζονται σε επιστημονικά Εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass