«Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα...», αλλά έρχεται!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 10:01 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Φεβ 2024 10:59

Της Νατάσας Πολυγένη
Θεσμός για τη Λάρισα το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας και προσφοράς. Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και οι φορείς που συμμετέχουν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Λάρισας.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτιστικών Οργανώσεων Χρήστος Γκουρομπίνος δήλωσαν ότι η αρωγή τους στο φεστιβάλ θα είναι δεδομένη και χαιρέτισαν τη μεγάλη συμμετοχή των συλλόγων. «Ο Δήμος αγκαλιάζει και στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» είναι ένα Φεστιβάλ ποικίλων δραστηριοτήτων που ενσωματώνει δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους. Το κοινωνικό έργο και την αλληλεγγύη με το φιλανθρωπικό του χαρακτήρα και τις συμπράξεις των πολιτιστικών φορέων της πόλης» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης και απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να το στηρίξουν με την παρουσία τους.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Αργυρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων «Χαιρόμαστε που με τη συμμετοχή μας ενισχύουμε αυτή την προσπάθεια γιατί διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα θεσμό που κάθε χρόνο εξελίσσεται». Στο ίδιος μήκος κύματος και ο κ. Χρ. Γκουρομπίνος που υπογράμμισε «είναι δεδομένη η στήριξή μας σε εκδηλώσεις, δράσεις που είναι θεσμός για την πόλη».
Ο ιερέας π. Σωτήριος Αποστολόπουλος και υπεύθυνος των συσσιτίων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισας μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιερώνυμου και την ευγνωμοσύνη της Μητρόπολης, αφού το Φεστιβάλ έχει ως στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Νανά Μαυραντζά έκανε λόγο για ένα θεσμό-φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο διοργανώνουν ο Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας με τη συμμετοχή πάνω από 20 συλλόγων και φορέων της πόλης, με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων και για πρώτη φορά όπως τόνισε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Στόχος είναι φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά δρώμενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημα του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές. Τα τρόφιμα δίνονται στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και στα συσσίτια των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισας, τα οποία για πάνω από 60 συναπτά έτη σιτίζουν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας».
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο από το Θεσσαλικό Θέατρο με την παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου όπου όσοι την παρακολουθήσουν, θα πρέπει να κλείσουν έγκαιρα θέση, αντί εισιτηρίου θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
- Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα έναρξης 18.00 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας Εγκαίνια της Έκθεσης Εικόνων του Τυρνάβου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο. Συμμετέχει και ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας
- Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα έναρξης 19.00 στο Μύλο του Παππά, από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας διοργανώνεται Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Αγώνας Μπριτζ
- Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα έναρξης 18.00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων με την συμμετοχή 20 Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Λάρισας.
Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων μετέχουν 20 σύλλογοι:
Σύλλογος Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύνδεσμος Σαρακατσάνων ν. Λάρισας, Σύλλογος Λιβαδιωτών Λάρισας «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος», Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, . Μ.Ε.Σ. Αγίου Θωμά, Χορευτικός Όμιλος Λάρισας Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν.Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, Μορφωτικός Σύλλογος Γαλήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος», Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά, Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος «Θεόκλητος Φαρμακίδης», Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Σύλλογος Γυναικών Γερακαρίου Αγιάς, Σύλλογος Ομορφοχωρίου Λάρισας, Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Αγίου Αθανασίου «Χοραγωγία», Μ.Ε.Σ. Χειμαδίου, Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας «Θέμις εν χορώ».
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Θεσσαλικό Θέατρο, τον Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας. Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» υπήρξε έμπνευση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ακριβούλη, με τους τότε προέδρους των Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», και του Συλλόγου Ποντίων ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass