«Το τυχερό αστέρι» στο «Χατζηγιάννειο»

* Με διπλή προβολή σήμερα και αύριο

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 11:36

Με τη νοτιοκορεάτικη ταινία «Το τυχερό αστέρι» συνεχίζονται οι προβολές της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, σήμερα Δευτέρα 26 και αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:
Μια βροχερή νύχτα, ένα μωρό αφήνεται μόνο του σε ένα κουτί και δυο άντρες το παίρνουν κρυφά σπίτι. Την επόμενη όμως μέρα, μια γυναίκα επιστρέφει απρόσμενα στο ίδιο σημείο, αναζητώντας το μωρό και αποφασίζει να καλέσει την Αστυνομία όταν ανακαλύπτει ότι το αγόρι χάθηκε. Οι άντρες υποστηρίζουν πως ήθελαν απλώς να βρουν κατάλληλους γονείς για το παιδί κι η γυναίκα, μην έχοντας επιλογή, αποφασίζει να τους βοηθήσει. Όμως, ένας αστυνομικός που ερευνά την υπόθεση εδώ και μήνες, καραδοκεί.
Όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και σε αυτό το ύπουλα βραδυφλεγές και μινιμαλιστικό δράμα η αλήθεια δεν είναι μονοσήμαντη. Η συμπόνοια του σκηνοθέτη για τους μικροκομπιναδόρους και αναξιοπαθούντες ήρωές του -η απελπισμένη μητέρα θα συνεργαστεί με δύο απατεώνες που πουλάνε βρέφη σε άτεκνα ζευγάρια- εκτός από όχημα προς τον προσδιορισμό μιας ακόμα εναλλακτικής οικογένειας, γίνεται κι ένα χρήσιμο αφηγηματικό όπλο για να αναλύσει διεξοδικά καυτά ζητήματα γύρω από τη σύγχρονη κορεατική πραγματικότητα (υιοθεσία, γραφειοκρατία, κοινωνική πρόνοια κ.ά.).
Ο Νοτιοκορεάτης πρωταγωνιστής Σονγκ Κανγκ-Χο («Παράσιτα») κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Χιροκάζου Κορε-Έντα απέσπασε το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής.
Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κορεέντα. Παίζουν οι: Μπάε Ντούνα, Γκανγκ Ντονγκ-γον, Σονγκ Κανγκ-Χο.
Ώρες προβολών: 7 και 9.30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass