Αλκοτέστ στους οδηγούς των αρμάτων

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 11:30

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας του «Τυρναβίτικου Καρναβαλιού - Μπουρανί 2024» σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου.

Ουσιαστικά πρόκειται για κανόνες που θα διέπουν το καρναβάλι, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους επισκέπτες. Μεταξύ άλλων μπαίνουν κανόνες στη σειρά που θα παρελάσουν οι καρναβαλιστές, θα γίνεται αλκοτέστ στους οδηγούς των αρμάτων, και δεν θα συμμετέχουν ζώα στην παρέλαση. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής στην ενημέρωσή του: «Αύριο είναι η έναρξη του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού 2024, με πλούσιες εκδηλώσεις σε Τύρναβο και χωριά. Πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθεί ένας κανονισμός που διέπει το καρναβάλι. Ένας κανονισμός που δίνει το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας».
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘’Η Πόλη Που Θέλουμε’’ κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι τόνισε πως οι κανονισμοί είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Καρναβαλιού και καλύπτουν νομικά και τον Δήμο Τυρνάβου.
Η παράταξη του κ. Γιάννη Κόκουρα ‘’Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου’’ δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση.
Μεταξύ άλλων ο σκοπός του κανονισμού που ψηφίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση είναι:
-Οι εκδηλώσεις του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού στις οποίες συμμετέχουν τα «ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ» να γίνονται κατά τρόπο που να συνδυάζεται αφ’ ενός µεν η μακρά καρναβαλική παράδοση της πόλης, αφ’ ετέρου δε η ικανοποίηση των αναγκών που το έθιμο υπηρετεί σύμφωνα µε τις ανάγκες που γεννάει η σύγχρονη εποχή.
-Η ποιοτική αναβάθµιση των εκδηλώσεων και η µέσω αυτών προβολή της πόλης
-Η πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων σε κλίμα ασφάλειας τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές.
Ο κανονισμός µπορεί να τροποποιηθεί µε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου και προΐσταται η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Τα πληρώματα μεταξύ άλλων πρέπει:
-Δεν επιτρέπουν, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, να εισχωρούν στα µέλη τους άτομα µη μεταμφιεσμένα ή μερικώς μεταμφιεσμένα ή από άλλα πληρώματα.
-Δεν επιτρέπουν τη χρήση ζώων στις παρελάσεις.
-Δεν χρησιμοποιούν δική τους μουσική στις παρελάσεις.
-Δεν θα επιτρέπουν τη χρήση οινοπνευματωδών ποτών τόσο στα µέλη του πληρώματος όσο και στον οδηγό του άρματος. Στους οδηγούς θα γίνεται αλκοτέστ σε συνεννόηση µε το Α.Τ. Τυρνάβου 30 λεπτά πριν την έναρξη της παρέλασης και στο τέλος αυτής.
-Δεν θα επιτρέψουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς στους συντελεστές της διοργάνωσης (υπεύθυνους ροής, επιτροπές, εθελοντές, παρουσιαστές, δημοσιογράφους, φωτογράφους κ.λπ.)
-Δεν θα προβούν εν γένει σε ενέργειες που µπορεί να βλάψουν την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών ή να αλλοιώσουν την εικόνα του θεσµού και της πόλης.
-Η σειρά, µε την οποία παρελαύνουν τα πληρώματα, καθορίζεται από τον Δήμο Τυρνάβου, µε ενδεικτικά κριτήρια, τον αριθμό των µελών, την ηλικία, τις τεχνικές ή άλλες ανάγκες της παρέλασης, καθώς και τη συμπεριφορά του πληρώματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass