«Αυλαία» για «Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗΣ»

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 12:45

Σε τρεις μέρες, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, καθώς και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου «Γιάννης Νεγρεπόντης», με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας παράστασης με μουσική και πολλές σερπαντίνες υποδεχτήκαμε τις φετινές Απόκριες. Ένας κύκλος έκλεισε με ενθουσιασμό και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικ Κένι, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για την προσφυγιά με ήρωες που σε κεντρίζουν από το πρώτο λεπτό και μας θυμίζουν την ιστορία του Σεβάχ. Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά ανέλαβε ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης, ενώ τους ρόλους έπαιξαν οι:
Ειρήνη Τσότσα - αφηγήτρια. Μελίνα Λανάρη - γυναίκα αφεντικό. Βαγγέλης Κουτζαμάνης - βοσκός / ξένος πατέρας. Ηρακλής Μπαλάκος - πατέρας / άγνωστος / καπετάνιος. Γιάννης Παπουτσής - οδηγός λεωφορείου / γέρος / αδερφός. Φένια Κυριακοπούλου - γριά. Μαρία Βανακάρα - Κρίσια. Κώστας Ζαχαράκης - Ναζ. Φανή Καμπέρη - μητέρα / ξένη μητέρα.
Πλέον στη φαρέτρα της ομάδας υπάρχουν δύο όμορφες παραγωγές: Το μονόπρακτο «Δημοψήφισμα» του Μπ. Μπρεχτ (2022) και «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μ. Κένι (2024). Παραστάσεις χωρίς εντυπωσιακά σκηνικά και φανταχτερά κουστούμια, που όμως μπορούν να συνεπάρουν, να τροφοδοτήσουν τη σκέψη, να συγκινήσουν. Οι παραγωγές μας είναι έτοιμες για να ξανανέβουν στη σκηνή αν χρειαστεί, ενώ παράλληλα η ομάδα κάνει τα νέα της σχέδια.
Καλούνται εργαζόμενες και εργαζόμενους κάθε ηλικίας, νέες και νέοι που έχουν δημιουργικό ενδιαφέρον και μεράκι να συμμετέχουν στην ομάδα να επικοινωνήσουν μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ή τα σωματεία της δύναμής του.
Πληροφορίες: 2410-250.708.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass