Ο Κύριος Χ επιστρέφει…

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΚΑΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ +ΠΛΗΝ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 12:50

Μετά από τα 12 συνεχόμενα sold out τον Δεκέμβρη στη Λάρισα και τον σάλο που προκάλεσε σε Τύρναβο (Δημοτικό Θέατρο), Θεσσαλονίκη (ΚΘΕΘ) και Σέρρες (ΔΗΠΕΘΕ), ο «Κύριος Χ» επιστρέφει στη Λάρισα, στη σκηνή του Κέντρου Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ, για 2 τελευταίες παραστάσεις, ανανεωμένος, πιο καυστικός και πιο… βουβός, αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου στις 9.15 μ.μ. και μεθαύριο Κυριακή 10 Μαρτίου στις 8 μ.μ.. με τον Ηρακλή Τζαφέτα σε έναν υποκριτικό άθλο.

Ο «Κύριος Χ» γεννήθηκε από τον ανδρικό μονόλογο του «Γελώντας Άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ. Η οργή και η τρέλα που χαρακτηρίζουν τον συγγραφέα έχουν ως αποτέλεσμα ένα έργο εκρηκτικό και γι’ αυτό δύσκολα εμπορεύσιμο. Ο Ντουράνγκ καταπιάνεται με τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία της εκκλησίας, τον θεσμό της οικογένειας, την ομοφυλοφιλία, αλλά και την ψυχανάλυση που εμφανίζεται ως λύση σωτηρίας για τα προβλήματα που ο ίδιος ο δυτικός πολιτισμός έχει δημιουργήσει. Ο κύριος Χ, με τις ψυχώσεις, τα άγχη και τα αποτυπώματα αυτού του πολιτισμού βαθιά χαραγμένα πάνω του, συγκρούεται με όλα ψάχνοντας τη λύτρωση.
«Είμαι κυρίαρχη πηγή της ζωής. Αποβάλλω τον θυμό, από το ηλιακό μου πλέγμα. Τον αντικαθιστώ με γαλήνη και λευκό φως και χαρά και γαλήνη και λευκό φως και χαρά και γαλήνη και...».
«Χέστο. Κουράστηκα να είμαι ένας υπαρξιστής. Κουράστηκα να σηκώνομαι κάθε πρωί και να συνεχίζω τη ζωή μου, προσπαθώντας πάντα να είμαι αξιοπρεπής και σωστός ενώ μέσα μου πιστεύω πως τίποτα από αυτά δεν έχει απολύτως καμιά σημασία. Θα πεθάνουμε όλοι, το θέμα είναι με ποια σειρά….
Με θετική πάντα σκέψη,
Κύριος Χ».
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επεξεργασία κειμένου: Ηρακλής Τζαφέτας (υλικό από το «Γελώντας Άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ).
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Φούκη. Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Ομέρ Χατζησερήφ. Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου. Κινηματογράφηση τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας. Σχεδιασμός αφίσας: Νανώ Κατσανούλα. Χειρισμός κονσόλας ήχου/φώτων: Αναστασία Φούκη. Στον ρόλο του κυρίου Χ: Ηρακλής Τζαφέτας.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6980-907.800.
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ. Κέντρο Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ, Λογιωτάτου & Σμολένσκυ γωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass