Πρότυπο ζωής η Γυναίκα του Πόντου

*ΗΜΕΡΙΔΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2024 11:21

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χθες και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Λάρισας «Το Ροδάφνον» και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων θέλοντας να τιμήσουν την Ημέρα πραγματοποίησαν ημερίδα με θέμα «Γυναίκες του Πόντου» στη Λογοτεχνική Γωνιά Λάρισας. Στη διάρκεια της ημερίδας διακεκριμένοι ομιλητές μίλησαν για τις αρχές, το ήθος και την προσφορά στην οικογένεια και στον ευρύτερο περίγυρο των γυναικών του Πόντου που διαμόρφωσαν καθοριστικά τον πολιτισμό των Ποντίων και συνέβαλαν στην κατοπινή εξέλιξή του.

Η Πόντια γυναίκα, πηγή ζωής και έμπνευσης, γυναίκα της οικογένειας, της προσφοράς, της θυσίας και της αυταπάρνησης, από τη γέννηση ως το τέλος της ζωής της, διαπνέεται από ψυχικά και ηθικά χαρίσματα, φιλομάθεια, φιλοπρόοδο πνεύμα και εργατικότητα. Μέσα από τις σκληρές δοκιμασίες και τα βιώματά της, ανυψώνεται σε πρότυπο ζωής και λίκνο πολιτισμού για το γένος των Ποντίων. Ο κ. Βασίλης Σιδηρόπουλος ανέπτυξε το θέμα «Η θέση της γυναίκας στον Πόντο», για τις γυναικείες ενδυμασίες του Πόντου μίλησε ο κ. Αποστόλης Παυλίδης ενώ η μαιευτήρας γυναικολόγος κ. Δέσποινα Μητσάκου αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass