ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Παρουσιάζεται βιβλίο για τον αυτισμό

Δημοσίευση: 13 Νοε 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:10

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό διοργανώνει την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Η οικογένεια παιδιού με αυτισμό» των Α. Γενά, κλινικής ψυχολόγου - Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Αθηνών και Γ. Μπαλαμώτη, διδάκτορα ειδικής αγωγής - Συμβούλου ειδικής αγωγής, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, 7 μμ στο αμφιθέατρο της Ιατρικής σχολής, κτίριο Κατσίγρα. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Σε δελτίο τύπου, αναφέρονται:

«Το φάσμα της αυτιστικής διαταραχής έχει ίσως απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα, τόσο των ερευνητών όσο και των θεραπευτών, τα τελευταία χρόνια, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη διαταραχή της ανάπτυξης. Αν και τα εκλυτικά αίτια της διαταραχής αυτής είναι οργανικά, οι πρώιμες και εντατικές παρεμβάσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και να ανατρέψουν την πορεία και την πρόγνωσή της. Ακόμη και όταν η πορεία του παιδιού με αυτισμό είναι βέλτιστη, δεν παύει ως παιδί με νευροαναπτυξιακή διαταραχή να είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε ψυχοπιεστικούς παράγοντες που σχετίζονται με την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία γενικότερα. Η κλινική εμπειρία καταδεικνύει ότι η οικογένεια συνιστά όχι μόνο καθοριστικό παράγοντα για τη θεραπευτική έκβαση, αλλά και εξισορροπητικό παράγοντα για την κοινωνικοποίηση και τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού με ΔΑΦ. Η οικογένεια, όμως, όταν δεν στηρίζεται επαρκώς, συχνά κάμπτεται ψυχολογικά, γεγονός και κατ’ επέκταση που επιβαρύνει περαιτέρω το παιδί, αντί να συνεισφέρει στη θεραπευτική του πορεία. Ελάχιστα είναι τα πονήματα που επισημαίνουν την ανάγκη των γονέων για ουσιαστική ψυχολογική στήριξη, και ακόμη λιγότερα αυτά που υποδεικνύουν τρόπους επίτευξης ενός τέτοιου στόχου. Με το παρόν βιβλίο πιστεύουμε ότι καλύπτεται ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και ευελπιστούμε ότι θα «ταξιδέψει», όχι μόνο στα χέρια φοιτητών ψυχολογίας και επαγγελματιών ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής, αλλά θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, ανακούφισης, αλλά και κινητοποίησης για τις οικογένειες των παιδιών με διαταραχή αυτιστικού φάσματος».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass