Η φύση γιόρτασε στο Διαχρονικό

Μουσική μέσα στο Μουσείο σε μια εξαιρετική σύμπραξη

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2024 15:30

Μια εξαιρετική συναυλία που φιλοδοξεί -αλλά και αξίζει- να γίνει θεσμός πραγματοποιήθηκε χθες στο γεμάτο από κόσμο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Στην αίθουσα των Ψηφιδωτών και με τον… Διόνυσο να κάθεται στις πρώτες θέσεις πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, σε συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, και με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου. Στη συναυλία συμμετείχε το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου, που αποτελείται από τον Αποστόλη Μήτρα και την Ευδοκία Χώτα στο βιολί, τη Γιώτα Στεφανοπούλου στη βιόλα και τον Νίκο Νικολαΐδη στο βιολοντσέλο. Μάλιστα, ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που οι υπεύθυνοι του Μουσείου ενώ είχαν βάλει αρχικά 80 καρέκλες, αναγκάστηκαν να τις διπλασιάσουν και πάλι να υπάρχουν όρθιοι.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η προϊσταμένη της Εφορείας κ. Σταυρούλα Σδρόλια σημείωσε ότι: «Τη συναυλία αυτή, που την ονομάσαμε Εαρινή, φιλοδοξούμε να την κάνουμε και του χρόνου και γιατί όχι να γίνει θεσμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κ. Χρήστο Λενούτσο, που μαζί «καταστρώσαμε» αυτήν τη συναυλία, αλλά και τους εξαιρετικούς μουσικούς που συμμετέχουν στη συναυλία αυτή.
Η ονομασία της συναυλίας είναι ευνόητο γιατί τη δώσαμε, αλλά μέσω αυτής θέλουμε να αναδείξουμε τον προβληματισμό μας για την κλιματική κρίση, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, όπως οι πρόσφατες πλημμύρες. Εδώ στην αίθουσα αυτή, με το ψηφιδωτό με τον Διόνυσο και όλη τη φύση γύρω του, ας εμπνευστούμε από τους αρχαίους που αυτήν την εποχή γιόρταζαν την αναγέννηση της φύσης».
Ακολούθως, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Χρήστος Λενούτσος σημείωσε ότι: «Η ιδέα αυτής της συναυλίας ξεκίνησε από την κ. Σδρόλια, η οποία ήρθε στο γραφείο και μιλήσαμε για το πώς θα μπορούσαμε να στήσουμε μία συναυλία σε αυτόν εδώ πέρα τον χώρο. Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των συναδέλφων ένα κουαρτέτο εγχόρδων που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε και το οποίο θα εκπροσωπεί και το Ωδείο μας. Θα ήθελα να επισημάνω ακόμη ότι ο συνδυασμός της μουσικής με τα εκθέματα με εντυπωσίασε, όπως επίσης ότι ο ήχος έτσι όπως βγαίνει είναι πάρα πολύ καλός. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι η αρχή μιας πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου και του Διαχρονικού Μουσείου».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης με τη σειρά του τόνισε ότι: «Είναι μία ευτυχής συγκυρία σήμερα με αυτήν τη σύμπραξη του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας και του Διαχρονικού Μουσείου. Η μουσική μπαίνει μέσα στα μουσεία, τα μουσεία βγαίνουν έξω προς την πόλη και όλο αυτό είναι μία αμοιβαία επωφελής συνεργασία. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε αυτές τις προσπάθειες, εμείς αυτή η συναυλία θέλουμε να γίνει θεσμός και να σηματοδοτήσει την αναγέννηση και μία καινούρια αρχή. Άλλωστε το Διαχρονικό Μουσείο της πόλης μας εκφράζει αυτήν τη διαρκή αναγέννηση».
Ακολούθως ακούστηκαν τα εξής μουσικά έργα: W.A. Mozart, Drittes Quartett. G. Puccini, Crisantemi. L. Boccherini Quatuor Op.2 no 1 (G.159). Ν. Σκαλκώτας, Ελληνικοί χοροί, 1. Ηπειρωτικός, 2. Κρητικός.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass