Ανακαλύπτοντας τη «Συν-αισθητική»

Με την κ. Φλώρα Γουγουλιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 10:30

Μια εξαιρετική δράση στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α’ και Γ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, πραγματοποιήθηκε με την κ. Φλώρα Γουγουλιά, συνεργάτιδα του Δημοτικού Σχολείου.

Η δράση, με τίτλο «Ταξίδι στη Συν-Αισθητική», ξεκίνησε με βασικές πληροφορίες για τον εμπνευστή και ιδρυτή της Πινακοθήκης, Ζήση Παπαδημητρίου. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες, οδηγούμενοι από την κ. Γουγουλιά, περιηγήθηκαν στους χώρους της Πινακοθήκης, ανακαλύπτοντας μέσα από τους πίνακες ένα μαγικό ταξίδι στη «συν-αισθητική». Τα έργα της μόνιμης έκθεσης αναδείχθηκαν ως πομποί συναισθημάτων, καθώς οι μικροί μαθητές κι οι μαθήτριες αντάλλαξαν εντυπώσεις και ανέπτυξαν δικές τους ιστορίες, ερμηνεύοντας και δημιουργώντας συναισθηματικά τοπία. Η δράση συνεχίστηκε με ομαδικά παιχνίδια, χρησιμοποιώντας πλαστικοποιημένες κάρτες που απεικόνιζαν πίνακες της έκθεσης, καθώς και παιχνίδι παρατηρητικότητας. Τέλος, τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους, Παρασκευής Τσιούρβα και Γεώργιου Κυρίτση, επισκέφθηκαν την αίθουσα της mail art, όπου καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο απεικονίζουν τον μύθο του Προμηθέα. Το Πρόγραμμα «Ταξίδι στη Συν-Αισθητική» αποτελεί ευγενική προσφορά προς την Πινακοθήκη Γόννων της θεατρολόγου Κατερίνας Βασδέκη, η οποία αξιοποιείται παιδαγωγικά με τη βοήθεια της κ. Φλώρας Γουγουλιά, η οποία εθελοντικά καθοδηγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στα μονοπάτια της τέχνης, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass