Εκθεση-κίνητρο να σκεφτούμε τι κοινωνία θέλουμε

Τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος στα εγκαίνια της έκθεσης της Αρτέμιδος Ποταμιάνου που έγιναν προχθές στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 08 Απρ 2024 16:30

«Η έκθεση της κ. Ποταμιάνου μας κάνει να σκεφτόμαστε σε ποια κοινωνία ζούμε με τα φαινόμενα που έχουμε βιώσει το τελευταίο διάστημα πολύ πιο έντονα σε σχέση με το παρελθόν.

Αναφέρομαι στις γυναικοκτονίες που θα πρέπει να μας απασχολήσουν όλους μας είτε ως γονείς είτε ως ταγούς είτε ως ανθρώπους που έχουν κάποιο ρόλο μέσα στην κοινωνία» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, εγκαινιάζοντας προχθές το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα την έκθεση της Αρτέμιδος Ποταμιάνου «Your history, it’s not my story». Η έκθεση της κ. Ποταμιάνου -σε επιμέλεια της Εφης Μιχάλαρου- είναι μέρος μιας τριλογίας-ανοιχτός διάλογος στον χρόνο και θέτει αξιακά ζητήματα πάνω στη γυναικεία φύση και όσα την ταλανίζουν, ενώ επικεντρώνεται στη συνθήκη επιλογής ελευθερίας ή ανελευθερίας και πώς αυτή ταυτοποιείται στη γυναικεία συνείδηση, αλλά και στους ρόλους που καλείται να παίξει.
ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Ο κ. Μαμάκος στον χαιρετισμό του στάθηκε επίσης στην εξωστρέφεια που θέλει να εμπεδωθεί στους πολιτιστικούς θεσμούς και στις δράσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Και να σταθώ στην εξωστρέφεια που θέλουμε ως νέα διοικητική αρχή, ως νέα διοίκηση της Πινακοθήκης να εμπεδώσουμε στους πολιτιστικούς θεσμούς και στις δράσεις που όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε. Γιατί μόνο με κοινές δράσεις, συνεργασίες και συνέργειες μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είναι η αρχή μιας εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί από την προηγούμενη περίοδο, αλλά αποτελεί προπομπό πολλών και σημαντικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο μουσείο μας».
Με τη σειρά της η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Κατερίνα Κόσσυβα που συντόνιζε και την εκδήλωση αναφέρθηκε στις μικρές και τις μεγάλες ιστορίες του καθενός ξεχωριστά, τονίζοντας ότι οι ιστορίες των άλλων δεν μας καθορίζουν.
Η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Εφη Μιχάλαρου τόνισε ότι «η Άρτεμις Ποταμιάνου στην ενότητα έργων «Your history, it’s not my story», μέρος μιας τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στον χρόνο, θέτει αξιακά ζητήματα πάνω στη γυναικεία φύση και όσα την ταλανίζουν. Επικεντρώνεται στη συνθήκη επιλογής ελευθερίας ή ανελευθερίας και πώς αυτή ταυτοποιείται στη γυναικεία συνείδηση, αλλά και στους ρόλους που καλείται να παίξει. Δημιουργεί έτσι ένα περιβάλλον όπου οι εγκαταστάσεις, η ζωγραφική και το βίντεο, συνθέτουν ένα νέο αφήγημα και μεταμορφώνει τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε εγκατάσταση».
Η εκδήλωση έκλεισε με ξενάγηση από την καλλιτέχνιδα, που αναφερόμενη στον τίτλο της έκθεσης τόνισε ότι η γενική ιστορία δεν καλύπτει τις επί μέρους ιστορίες των γυναικών.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass