Γκρεμίζονται μετά το Πάσχα τρία κτίρια ανατολικά του Αρχαίου Θεάτρου

*Η ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ *ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ: ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2024 12:21

Γκρεμίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα τα τρία κτίρια ανατολικά του Αρχαίου Θεάτρου και επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (κάτω από τα στρατιωτικά αρτοποιεία).

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις ημέρες πριν ή (το πιθανότερο) ακριβώς μετά το Πάσχα, εργασίες που θα επιτρέψουν να φανεί το ακριβές σχήμα του Θεάτρου. Μαζί με τα τρία μαγαζιά θα γκρεμιστεί και ο πλίθινος τοίχος κι εκεί θα διαμορφωθεί νέα είσοδος στο Αρχαίο Θέατρο που θα περιλαμβάνει εκτός της σκάλας και αναβατόριο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κονδύλι χρηματοδότησης ύψους 37.200 ευρώ εξασφάλισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη λίγες μέρες μετά την επίσκεψή της στη Λάρισα τον προηγούμενο μήνα. Η απαλλοτρίωση των κτιρίων έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό και το μόνο που απομένει είναι το γκρέμισμά τους που θα ανοίξει τον χώρο και θα φανεί ακόμη πιο ευκρινώς η λαμπρότητα του αρχαίου και εκπάγλου ωραιότητας δημιουργήματος.
Μιλώντας στην «Ε» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας σημείωσε ότι «είναι πολύ ελπιδοφόρο που θα ανοίξει ο χώρος στα ανατολικά του Θεάτρου. Σταδιακά θα αποκαλυφθεί ο ανατολικός αναλημματικός τοίχος, που με την εμφάνισή του θα αποκαλυφθεί και το σχήμα του Θεάτρου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει η υπουργός Λίνα Μενδώνη «Εγκρίνουμε την εκτέλεση του έργου «Κατεδάφιση τριών ακινήτων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πλησίον του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας», απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου αφορούν:
- Την κατεδάφιση των τριών ισόγειων καταστημάτων επί της οδού Βενιζέλου (αριθμ. 74,76,78).
Την κατεδάφιση του πλινθόκτιστου τοίχου που βρίσκεται σε επαφή με το δυτικότερο ισόγειο κατάστημα.
- Την εργοταξιακή περίφραξη στην πρόσοψη των τριών ακινήτων επί της οδού Βενιζέλου μετά την κατεδάφισή τους.
Για την εκτέλεση των εργασιών, καθώς και για κάθε άλλη ενέργεια στο πλαίσιο της αυτεπιστασίας μέχρις ολοκληρώσεως του έργου, εγκρίνεται συνολική δαπάνη ποσού 37.200 ευρώ», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2024.
ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ
Παράλληλα με άλλη απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη διατίθενται άλλα 30 χιλιάδες ευρώ για τη διαμόρφωση αρχαιολογικών χώρων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στους αρχαιολογικούς χώρους (καθαριότητας) Αζώρου, Μηλέας, Πυθίου, Σαραντάπορου, Καστρί Δολίχης, Παλιού Τελωνείου Ελασσόνας, Τεκέ Χασάν Μπαμπά στα Τέμπη, αρχαιολογικός χώρος Τεμπών, Παλιόσκαλα, Αρχοντικά Αμπελακίων, Φάρσαλα, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, (προμήθεια των αναγκαίων υλικών, για τον ευπρεπισμό και τις εργασίες) Λάρισας, Κραννώνα, Μακρυχωρίου, Δήμητρας, Λουτρού Νερομύλων Αγιάς, Βελίκας, Αγιοκάμπου και Σκοτούσσας Φαρσάλων.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass