Το Μουσικό Σχολείο στο σταυροδρόμι της… μουσικής

* ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 12:40

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνει το Σαββατοκύριακο το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Αναλυτικότερα, αύριο Σάββατο 20 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας το σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας θα παρουσιάσει το μιούζικαλ «Ξαναγράφοντας τ’ αστέρια...», σε πρωτότυπο κείμενο της Ράνιας Καλέση, καθηγήτριας Μουσικής του 8ου Γυμνασίου Λάρισας.

Εμπνεόμενη από τους στίχους γνωστών κινηματογραφικών μελωδιών, η δημιουργός των πρωτότυπων κειμένων συνδιαλέγεται με την έννοια της «συμπερίληψης», με το ζητούμενο της ομαλής και εύρυθμης συνύπαρξης όλων των μελών του κοινωνικού συνόλου δίχως διακρίσεις, με πυξίδα τον αλληλοσεβασμό και την ενσυναίσθηση. Μπορούν τα άτομα με σωματική αδυναμία «να ξαναγράψουν τ’ αστέρια», χαράσσοντας τη δική τους ιστορία; Είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε την αξία και μοναδικότητα κάθε ατόμου, δίχως βαρίδια αποκλεισμών; Μπορούν οι έφηβοι πρωταγωνιστές της παράστασης να επιλέξουν ελεύθερα την επαγγελματική σταδιοδρομία που επιθυμούν να ακολουθήσουν, απαγκιστρωμένοι από έμφυλα στερεότυπα και αγκυλώσεις; Ακόμη κι αν τα καταφέρουν, σε μία γεωγραφική περιοχή που μετρά ακόμη τις πληγές της -μετά την κακοκαιρία «Daniel»- θα έχουν τη δύναμη να επιβιώσουν και να παραμείνουν αλώβητα τα όνειρά τους; Στη μουσικοχορευτική παράσταση συμμετέχουν 80 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου, συνοδευόμενοι/-ες από την ορχήστρα του συνόλου.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Μεθαύριο Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας, το Σχολείο της Λάρισας και το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας ξανασυναντώνται «Στο σταυροδρόμι της Μουσικής». Στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας και ανταλλαγής μουσικών βιωμάτων των δύο σχολείων, αρχής γενομένης από την περσινή συμμετοχή (συναυλία και σύμπραξη) του «Συνόλου Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου» στον κύκλο συναυλιών «Μουσική Άνοιξη 2023» του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, φέτος υποδέχονται τρία μουσικά σύνολα της Λευκάδας, ανταποδίδοντας αφειδώς τη φιλοξενία τους. Οι 150 μαθητές και μαθήτριες των συνόλων των δύο σχολείων υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με όχημα τις νότες και την εφηβική φρεσκάδα τους στον μαγικό χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου, με ενδιάμεσο σταθμό τη Νότια Αμερική, καταλήγοντας στα Βαλκάνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass