«Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες» στο Λαογραφικό

* Η ηθοποιός Μιμή Ντενίση και ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης θα τιμηθούν στην εκδήλωση μνήμης στις 30 Μαΐου

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2024 12:15

Ενώνοντας με το νήμα της ιστορικής μνήμης τις δύο Αλώσεις του Μικρασιατικού Ελληνισμού, την πρώτη του 1453 και την τελευταία του 1922, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Λάρισας «Γιώργος και Λένα Γουργιώτη» και η Ιστορική-Λαογραφική-Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες», συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες», την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 8 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, που βρίσκεται επί της οδού Γ. Γουργιώτη, Παρόδου της οδού Φαρσάλων.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Φανή Καλοκαιρινού, Αρχαιολόγος-Ιστορικός-Λαογράφος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, ενώ λόγο θα απευθύνουν η κ. Ιωάννα Σκενδερίδου, ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της Ι. Λ. Ε. Λ. «Αλησμόνητες Πατρίδες», η κ. Φιλιώ Κωστούλη, νομικός, μέλος της Ένωσης και ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ομορφοχωρίου Δήμου Κιλελέρ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτης κ. Μιμή Ντενίση για το σημαντικό θεατρικό και συγγραφικό έργο της το αφιερωμένο στη Σμύρνη, από τα χρόνια της ακμής, την καταστροφή αλλά και την αναγέννησή της στον ελλαδικό χώρο, καθώς και ο μουσικοσυνθέτης, σολίστας στο σαντούρι Ανδρέας Κατσιγιάννης, ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, που επένδυσε μουσικά τη θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το παραδοσιακό σχήμα του Κώστα Κωστούλη από το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής «ΜΕΛΩΔΙΑ» και η Χορωδία της Ι. Λ. Ε. Λ. «Αλησμόνητες Πατρίδες» υπό τη διεύθυνση της χοράρχη Δήμητρας Χρυσάκη, ενώ μέλη της χορευτικής ομάδας της Ένωσης, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Στέλιου Ηλιούδη, θα χορέψουν σμυρναίικους χορούς.
Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Ντενίση θα υπογράψει τα βιβλία της «Σμύρνη μου αγαπημένη» και «Κι από Σμύρνη – Σαλονίκη», που θα πωλούνται στον χώρο της εκδήλωσης από το βιβλιοπωλείο PROSPERUS, ενώ στον χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από τις ομώνυμες θεατρικές παραστάσεις.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass