Η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη στο Θεσσαλικό Θέατρο

* Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου από το Θέατρο «Όψεις»

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2024 12:30

Στο ιστορικό Θεσσαλικό θέατρο «Κώστας Τσιάνος», το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίουκαι ώρα 9 μ.μ., θα λάβει χώρα η μοναδική θεατρική παράσταση «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη και μουσική Λουκά Θάνου.

Το έργο έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Όψεις» στην Καρδίτσα, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αλλά και στο Artbox Fargani στη Θεσσαλονίκη κατά τη χειμερινή περίοδο! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας απλής γυναίκας, της Αδαμαντίας Χρυσάφη από τη Λήμνο, η οποία - όπως επισημαίνει ο συγγραφέας -, αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άμμο της αφρικανικής ερήμου την διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και άνδρας, μάνα και πατέρας σε μία οικογένεια που της ζητάνε να απολογηθεί για όσο λαχτάρισε, αλλά δεν τα έζησε.
Η ζωή της ηρωίδας και οι επιστολές που έστελνε επί 20 συναπτά έτη στον άντρα της που βρισκόταν στην Αίγυπτο, αποτελούν τη βάση του συγγραφικού δημιουργήματος που θα αναβιώσει στη σκηνή.
Η «Αδαμαντία», όπως ενσαρκώνεται από την ηθοποιό Βάσω Μακρή, είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος έχει συγκινήσει το κοινό αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα και τις καλύτερες κριτικές. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Βασιλική Μακρή, ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος και η Ιφιγένεια Γκουντέλα. Σκηνικά Παύλος Βησσαρίου. Κοστούμια Ευγενία Βησσαρίου. Φωτογραφίες-βίντεο Βασίλης Στάθης.
Για κρατήσεις θέσεων: 6985-013961.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass