ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Έκτακτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης

Δημοσίευση: 22 Νοε 2014 13:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:28

Έκτακτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο μεθαύριο Δευτέρα στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θα προβληθεί η ταινία του Γάλλου “Χίτσκοκ” Κλοντ Σαμπρόλ “Η τελετή” σε σενάριο του ίδιου και της Καρολίν Ελιατσέφ βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ρουθ Ρέντελ “Τυφλή ετυμηγορία”.

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Σαντρίν Μπονέρ, Ζαν Πιερ Κασέλ, Ζακλίν Μπισέ.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό στο σταθμό του Σαν Μαλό. Η κυρία Λελιέβρ έχει έρθει να αναζητήσει τη Σοφί, μια πολύ καλή στη δουλειά της κοπέλα που έχει προσλάβει για να αναλάβει τη φροντίδα της οικογενειακής τους εστίας. Όλοι είναι ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Σοφί, αλλά κι εκείνη δεν δυσανασχετεί με τίποτα. Άραγε αυτό που την κάνει να φαίνεται κάπως παράξενη είναι το ότι δεν εκδηλώνει τα όποια αισθήματά της; Η Σοφί δίνει την ευκαιρία στη Ζαν, την περίεργη και ξεδιάντροπη ταχυδρόμο του χωριού, να μπει μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Τα καλά κρυμμένα μυστικά που κρατούν οι δύο νεαρές γυναίκες θα τις φέρουν πολύ κοντά τη μία με την άλλη. Στην αρχή θα γίνουν φίλες και στη συνέχεια σύμμαχοι. Ποια μυστικά, για ποια συμμαχία; Η οικογένεια Λελιέβρ θα προχωρήσει στην έρευνα χωρίς να το ξέρει, χωρίς να το θέλει.

*Οι ηρωίδες του Κλοντ Σαμπρόλ στην ταινία «Η τελετή» κρύβουν μέσα τους μια συσσωρευμένη καταπίεση, που αρχικά φέρνει τη μια κοντά στην άλλη και στη συνέχεια τις κάνει συνένοχες. Αλλά και τα θύματά τους πληρώνουν το τίμημα της κοινωνικής τους ανωτερότητας. Γιατί κατά τον σκηνοθέτη... καθένας είναι άξιος της μοίρας του και της κοινωνικής του τάξης. Γαλλία. 1995. Έγχρωμη. Διάρκεια: 111΄.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass