ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Παιχνίδι πολυγλωσσίας στο κέντρο της Λάρισας

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2015 8:04

 

Μια Βαβέλ από ενεργά πολύγλωσσα παιδιά υπόσχεται το ευρηματικό παιχνίδι που διοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Γραφείο Υποψηφιότητας της Λάρισας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και το Σ.Μου.Θ, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Κούμα στη Λάρισα, για να υποδεχθούν με νέα σχολική χρονιά. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου U-Care (UrbanArtAgainstRacismInEurope). Στόχος του είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με τη γλωσσική πολυμορφία και τα ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά των γλωσσών όπως οι ήχοι, οι φθόγγοι και η προφορά. Απώτερος στόχος είναι η καταπολέμηση της ξενοφοβίας μέσα από το βίωμα, την ανακάλυψη και το παιχνίδι.

Το παιχνίδι πολυγλωσσίας βασίζεται σε μία εργαστηριακή μέθοδο που επιτρέπει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών να χρησιμοποιούν τέσσερις καθημερινές φράσεις σε περισσότερες από 10 γλώσσες. Τα αποτελέσματα αιφνιδιάζουν ευχάριστα τόσο τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν όσο και τους εξωτερικούς παρατηρητές.

Το Γραφείο Υποψηφιότητας συμμετέχει στην εκδήλωση με μια ευρηματική δράση για παιδιά που θα αναδεικνύει τις έννοιες της πόλης, του πολίτη, του πολιτισμού και της πολυγλωσσίας και θα μεταφέρει συμβολικά το μήνυμα της υποψηφιότητας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Χρησιμοποιώντας τον Ευρωπαϊκό χάρτη ως καμβά τα παιδιά χαράσσουν τη δική τους διαδρομή και γεφυρώνουν τις πόλεις (connectingthedots) με λέξεις των ευρωπαϊκών γλωσσών. Το bridginglanguages, στο πλαίσιο του bridgingperspectives, είναι ένα δημιουργικό ταξίδι στην Ευρώπη με όχημα τη γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Υποψηφιότητας και τoν κ. Γιάννη Σιούλα, e-mail: sioulas@larissa2021.eu

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass