ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Το «Μαράν Αθά» του Θωμά Ψύρρα

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2014 21:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:59

 

 Το «Μαράν Αθά» θεωρήθηκε από τους κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι γραμμένο σε μια ιδιότυπη γλώσσα, δομημένη από στοιχεία της ντοπιολαλιάς της Θεσσαλίας και της εκκλησιαστικής καθαρεύουσας με ένα ρυθμικό «γλυκύ» και «εύηχο» λόγο.

Η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η Γιασεμί Κηλαηδόνη θα δοθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Τύρναβου στις 8.00 μμ, προς τιμήν του συγγραφέα του έργου και βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Θωμά Ψύρρα, ο οποίος κατάγεται από τον Τύρναβο και θα παραστεί σε αυτή.

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών, δίνει υπόσταση σε όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του.

Τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του. Σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθεί τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών και μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση.

Έτσι του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.

Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία : Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική : Βαγγέλης Γιαννάκης

Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Πασσαλή

Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων στο βιβλιοπωλείο

''Ιδέες'' στον Τύρναβο, τηλ : 24920 2415. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 12 ευρώ και 10 ευρώ (για φοιτητές, μαθητές, άτομα άνω των 65 χρόνων και κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ). Τιμή για συλλόγους 8 ευρώ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass