ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η «Σουίτα του Νάρκισσου» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2014 20:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:01

 Ο δημιουργός της μουσικής για την κινηματογραφική ταινία «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» Γιάννος Αιόλου, παρουσιάζει σε α΄ εκτέλεση την «Σουίτα του Νάρκισσου» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 20.00. Ένα έργο μεταμοντέρνο, εξπρεσιονιστικά μινιμαλιστικό, νεορομαντικό. Μια μουσική σύνθετη, που όμως σύντομα υπνωτίζει το μυαλό και δίνει χώρο στις αισθήσεις.

Ο Γιάννος Αιόλου είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης και παραγωγός. Συνθέτει μουσική, γράφει, σκηνοθετεί, οργανώνει. Από το 1999 συνθέτει μουσική για μοντέρνο χορό, για θέατρο, αλλά κυρίως για τον κινηματογράφο.

Η μουσική του παλέτα είναι σχεδόν πάντα η συμφωνική ορχήστρα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες και καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους όπως: Fatih Akin, Claudio Bernardo, Klaas Bense, Marcus Romer, Milen Natchev, Νίκος Κουτελιδάκης, Πάνος Αγγελόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Μωραΐτης, Ελένη Ζιώγα κ.α.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες και έχει ένα κοινό που ακολουθεί τις δημιουργίες του πιστά. Το 2012 μέσα από την επιτυχία της μουσικής του για την κινηματογραφική ταινία «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» η μουσική του έγινε ακόμη πιο γνωστή και αναγνωρίσιμη στο πλατύ κοινό.

Η «Σουίτα του Νάρκισσου» είναι ένα έργο για δύο πιάνα: Ένα δίπολο που μάχεται να αλληλοσυμπληρωθεί.

Μιλά για τη μελαγχολία της ομορφιάς, το απαγορευμένο φως της αυταρέσκειας, τον εγωισμό της προσφοράς, τον αισθησιασμό του σκοταδιού, τη λύτρωση, τον διχασμό της απουσίας...

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας παρουσιάζονται μουσικά θέματα από δημιουργίες του Γιάννου Αιόλου για μοντέρνο χορό, αλλά κυρίως τον κινηματογράφο. Είναι ένα πρόγραμμα 45 λεπτών με θέματα που έγιναν γνωστά μέσω εικόνων και παραγωγών που σημάδεψαν και σημαδεύτηκαν από το έργο του Γιάννου Αιόλου.

Στα δύο πιάνα οι δύο εξαιρετικές πιανίστες: Εύη Γιαμοπούλου και Φρόσω Κτιστάκη.

Εισιτήρια θα προπωλούνται στην Γραμματεία του ΔΩΛ ( 1ο όροφος) τις εξής ημέρες:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου - ώρες 9.30-13.30, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου – ώρες 11.30-13.30, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ώρες 9.30-13.30.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass