ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Βραδιά Μνήμης για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2014 18:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:15

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 Μέσα σε κλίμα που αρμόζει στον Τύρναβο και  στον θεσμό, αρχίζουν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του «Τυρναβίτικου Καρναβαλιού 2014», με τη Βραδιά Μνήμης στις 7.30 το απόγευμα  στο Δημοτικό Θέατρο. Η έναρξη των Καρναβαλικών εκδηλώσεων με την βραδιά Μνήμης συμπίπτει με την αρχή του Τριωδίου.

Εκεί θα δοθεί ο Όρκος στον Βασιλιά Καρνάβαλο, ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και απονομή ενθυμίων συμμετοχής στις περυσινές ομάδες, καθώς και σε παλαίμαχους  λάτρεις  του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και του εθίμου του «Μπουρανί».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος Δήμος Τυρνάβου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας.

 Πρόκειται για έναν θεσμό που βγάζει τους πολίτες του Τυρνάβου στους δρόμους, στις πλατείες και τα μαγαζιά κάθε ημέρα με την έναρξη του Τριωδίου και αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των χιλιάδων καρναβαλιστών την Κυριακή της Τυροφάγου και της φαλλοκρατίας την Καθαρά Δευτέρα με το παραδοσιακό Μπουρανί.

Οι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία όλο το διάστημα από την έναρξη του Τριωδίου να ζήσουν τα ντόπια δρώμενα καθημερινά στα μαγαζιά της πόλης, να διασκεδάσουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, να μεθύσουν από το ντόπιο τσίπουρο και κρασί και να ζήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς έως την Κυριακή της Μεγάλης Παρέλασης των αρμάτων – το βράδυ – και να μυηθούν στα φαλλικά δρώμενα της Καθαράς Δευτέρας.

Στη Βραδιά Μνήμης, πέρα από τις βραβεύσεις  θα γίνει η παρουσίαση της φετινής Βασίλισσας του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού καθώς και η βράβευση της περυσινής Βασίλισσας δ. Ζαχαρούλας Ντάνη. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικό σχήμα υπο τη διεύθυνση  του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή.

Στο τέλος θα ακολουθήσει δεξίωση με μπουφέ με πλούσια εδέσματα και κρασί Τυρνάβου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass