ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τα επιστολικά δελτάρια της Σμύρνης

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2014 22:44 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:22

  

Οι δρόμοι, τα τοπία, τα προάστια, οι εποχές, τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα εμπορεύματα, οι αγορές, τα ζαχαροπλαστεία , τα καφενεία, τα θέατρα, οι χοροεσπερίδες, τα εδέσματα, τα αρώματα, οικογενειακά φωτογραφικά λευκώματα ή ιστορικές φωτογραφίες, μιας πόλης χαμένης μα όχι ξεχασμένης, της Σμύρνης, αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο στην έκθεση που φιλοξενείται στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος  Κούμας».

Πρόκειται για ομαδική έκθεση 77 καλλιτεχνών που ένιωσαν την ανάγκη μέσω της τέχνης τους, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους για μια πόλη, με τόση μεγάλη ιστορική αξία όπως είναι η Σμύρνη.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Τα 90 Επιστολικά Δελτάρια για τη Σμύρνη» και με την παρουσίαση της ανά την Ελλάδα επιχειρείται να αποτελέσει έναν ελάχιστο συμβολικό φόρο τιμής και παράλληλα μια κατάθεση εξακολουθητικής μνήμης μιας πόλης που τα θραύσματα της εξακολουθούν να συγκινούν ακόμη γενιές Ελλήνων.

Απόψε έγιναν τα εγκαίνια αυτής της τόσο σπουδαίας έκθεσης παρουσία πολλών Λαρισαίων και φυσικά του προέδρου της Βιβλιοθήκης κ. Νίκο Παπαθεοδώρου.

Την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης προλόγισε το μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Αγγελική Σιτρά η οποία μίλησε για τη σπουδαιότητα της έκθεσης και της μεγάλης της ιστορικής αξίας, ζητώντας από τους Λαρισαίους να την επισκεφθούν και μαζί με αυτή και τη Βιβλιοθήκη που στόχος όλων είναι να ενταχθεί στον ιστό της πόλης και να αποτελέσει πολιτιστικό σημείο αναφοράς.

Στη συνέχεια για την έκθεση μίλησε η επιμελήτρια κ. Ίρις Κρητικού, η οποία εμφανώς ενθουσιασμένη από το χώρο της Βιβλιοθήκης, αναφέρθηκε στην αρχική ιδέα για να γίνουν αυτά τα επιστολικά δελτάρια με έναν τρόπο τέτοιο ώστε το αποτέλεσμα να είναι ελκυστικό, συγκινητικό και όχι μελό. Μίλησε για την συνεργασία των καλλιτεχνών αποτέλεσμα της οποίας ήταν να βγει μια άριστη εικαστική εικόνα που καλύπτει το λόγο για τον οποίο έγινε αυτή η έκθεση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι Δευτέρα και Πέμπτη 8.00 -20.00 και Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 8.00 -2.30.

Τέλος να σημειωθεί ότι η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης «Ιανός» και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας.

 

 

                                                          

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass