Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε το Λύκειο Ελληνίδων από το Πεκίνο

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2014 20:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:24

 

 Το Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας, ανταποκρινόμενο σε άλλο ένα ιδιαίτερα τιμητικό κάλεσμα, ταξίδεψε από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου, στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι γιορτάζουν την δική τους Πρωτοχρονιά.

Πιστοί στην παράδοσή τους που θέλει να υποδέχονται το νέο έτος με κρότο και λάμψη, με ποικίλες υπαίθριες εκδηλώσεις, με βεγγαλικά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα, γιόρτασαν πανηγυρικά την έλευση της νέας χρονιάς του Αλόγου, ενώ και οι Κινέζοι από την πλευρά τους, εντυπωσιάστηκαν από  τους χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων που συμμετείχαν δίνοντας έναν αλλιώτικα όμορφο τόνο στις πρωτοχρονιάτικες εορταστικές τους εκδηλώσεις.

Το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσίασε ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα χορών στο Shijingshan amusement park- το μεγαλύτερο πάρκο του Πεκίνου-παρουσία πολλών θεατών.

Την επόμενη μέρα, συνέχισε τις εμφανίσεις του στο Badachu Park, ένα τεράστιο πάρκο με 8 βουδιστικούς ναούς, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους λατρευτικούς χώρους για τους Κινέζους που το επισκέπτονται κάθε πρώτη και δεκάτη πέμπτη μέρα κάθε μήνα για να προσευχηθούν.

Επίσης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στην ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Μάο τσε Τουνγκ.

Ο δάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης παρουσίασε ένα πρόγραμμα χορών με έντονο δυναμισμό που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί ως θέαμα υψηλής αισθητικής.

Το Λύκειο των Ελληνίδων εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με τις παραδοσιακές φορεσιές του και με το μοναδικό τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την ελληνική παράδοση, κερδίζοντας το χειροκρότημα του ιδιαίτερα απαιτητικού και δύσκολα εκδηλωτικού κινεζικού κοινού.

Η ελληνική παράδοση, με αγωγό το Λύκειο των Ελληνίδων, κατάφερε με την αμεσότητα και τη ζεστασιά που τη χαρακτηρίζει, να φέρει κοντά δύο λαούς με εντελώς διαφορετική ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα και να ενώσει δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς παγκοσμίως.

Το Λύκειο των Ελληνίδων κατάφερε για άλλη μία φορά να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και να μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της, πράγμα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο έργο που εδώ και χρόνια ακούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass