ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2014 20:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:32

                                                                                  

Το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 15 Μαρτίου στην Καρδίτσα.  Τρεις  χιλιάδες πεντακόσιοι εκτελεστές, πάνω από εβδομήντα μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετάσχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές  Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Καθηγητή, Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Στο φετινό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών  θα τιμηθεί ο διάσημος Έλληνας μαέστρος, συνθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Boston University και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Θεόδωρος Αντωνίου, του οποίου θα ερμηνευθούν πολλά έργα.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται  από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας .

Η 6η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες, Hans Leo Hassler  για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Nicolo Jommelli  για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του, Σπυρίδωνα Ξύνδα για τα 200 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean-Philippe Rameau για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, Giacomo Meyerbeer  για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Stevan Mokranjac  για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, που τιμά όλος ο κόσμος  παγκοσμίως.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών είναι  ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της περιοχής και της Ελλάδας.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνονται  στην  Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου κλπ.

Είναι  ένας Μουσικός Θεσμός που αφορά όλες τις Σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Είναι  μια Μουσική Πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος, καθώς και την συμμετοχή εκλεκτών ξένων χορωδιών και μουσικών συνόλων.           

Βασικός στόχος του θεσμού είναι διαμέσου του μοναδικού του κανονισμού, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία ελληνική μουσική, το βυζαντινό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου – 16ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Έτσι σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής οφείλουν να μελετήσουν σημαντικά έργα διαφόρων εποχών και ύφους και να τα παρουσιάσουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία τους. Υπάρχουν κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά και παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.  Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass