ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ AGRIGENTO ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Το Λύκειο των Ελληνίδων στην Ιταλία

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2014 20:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:36

Αμέσως μετά το επιτυχημένο ταξίδι στο Πεκίνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της κινέζικης Πρωτοχρονιάς, το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, συμμετέχει για άλλη μια χρονιά, σε ένα από τα γνωστότερα, σπουδαιότερα και πλέον αναγνωρισμένα παγκοσμίως φεστιβάλ χορού, που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Αγκριτζέντο της Σικελίας.

Το φετινό φεστιβάλ  που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 16 Μαρτίου είναι κατά σειρά το “69Α Sagra del mandorlo in fiore”, της Σικελίας και ταυτόχρονα το 59ο Festival internazionale del folklore”, (διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ).  Θεωρείται από τις πιο σημαντικές γιορτές της άνοιξης, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή και η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ιταλία, για το λόγο αυτό αποσπά το ενδιαφέρον του κοινού.

Από όλα τα μέρη της Ιταλίας συγκεντρώνεται  πολύς κόσμος στο Agrigento για να παρακολουθήσει τις γιορτές αυτές.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή πολιτιστική εκδήλωση, την οποία παρακολουθούν χιλιάδες θεατές. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό, είναι η εντυπωσιακή οργάνωση και η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Η πρόσκληση αυτή για το Λύκειο των Ελληνίδων είναι ιδιαίτερα τιμητική, αφού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ανάμεσα σε 13 ακόμη χώρες του κόσμου, ορθώνοντας -για άλλη μια φορά- την ελληνική σημαία και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

Το διεθνές φεστιβάλ στο Agrigento πραγματοποιείται από το 1954 συνεχώς επί 59 χρόνια. Έως σήμερα συμμετείχαν πάνω από 30 ελληνικά γκρουπ πολλά εξ αυτών αξιόλογα. Το μόνο ελληνικό γκρουπ που κατάφερε να πάρει βραβείο χορού είναι το Λύκειο  των Ελληνίδων Λάρισας και μάλιστα και τις 3 φορές που συμμετείχε!

Το 1988 το πρώτο, το 2004 το τρίτο βραβείο χορού και το 2011 σάρωσε όλα τα βραβεία χορού, αποσπώντας κατά σειρά το βραβείο καλύτερης σκηνικής παρουσίασης - χορογραφίας, το 1ο βραβείο παραδοσιακής ενδυμασίας και το 2ο βραβείο χορού.

Το 2012 οι Ιταλοί διοργανωτές κάλεσαν τον υπεύθυνο χορού του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρη Τσιπλακούλη για να συμμετάσχει ως κριτής στο 57ο διαγωνιστικό φεστιβάλ του Αγκριτζέντο.

Η εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις τρεις συμμετοχές του στο εν λόγω φεστιβάλ, καθώς και οι συνεχείς επιτυχίες του Λυκείου των Ελληνίδων υπό την καθοδήγησή του οδήγησαν στην αναγνώριση του έργου του και της προσφοράς του στον πολιτισμό. Για τον λόγο αυτό το 2012, ο Δήμαρχος του Αγκριτζέντο κ. Marco Zambuto, βράβευσε τον Δημήτρη Τσιπλακούλη για την προσφορά του στο φεστιβάλ. Ήταν μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο, για το Λύκειο των Ελληνίδων αλλά  και για όλους όσοι παρακολουθούν το έργο του και σέβονται την παράδοσή μας.

  Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων συμμετέχοντας στο φετινό φεστιβάλ θα δώσει σειρά παραστάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται  στο θέατρο του “Palaconcressi”, στη Piazza Cavour και στη Piazza Pirandello σε ειδικές πανέμορφες εξέδρες που θα στηθούν ειδικά για το φεστιβάλ.

Είναι σίγουρο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει  επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την συμμετοχή της στο φεστιβάλ.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass