ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

«Έξω από το παράθυρο...» στη «Χρυσαλλίδα»

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2014 0:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:05
 Πρόσφατα σε σχολή χορού στην Αγιά, πραγματοποιήθηκε δημιουργικό εργαστήρι με τη συμμετοχή περίπου 20 μαθητών της σχολής (ηλικίας 10-17 ετών) και την εκπαιδευτική συνδρομή 4 εκπαιδευτών-συντονιστών του ευρωπαϊκού προγράμματος U-CARE. Η μεθοδολογία του εργαστηρίου βασίστηκε σε κινητικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές τεχνικές, εργαλεία-μεθόδους αυτοσχεδιασμού και συζητήσεις που βοήθησαν τα παιδιά να εκφράσουν με βιωματικό τρόπο τις σκέψεις τους για θέματα διακρίσεων και αποκλεισμού. Τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα του εν λόγω εργαστηρίου θα συνεισφέρουν πολύ-επίπεδα στην παράσταση του πρωτότυπου έργου «Έξω από το παράθυρο...» που πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγιάς “Χρυσαλλίδα”. Η παράσταση θέτει το κυνήγι της ευτυχίας ως κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων και παρουσιάζει με ευαισθησία και τρυφερότητα τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να παίξουν τα παιδιά στα θέματα της διαφορετικότητας και πώς οι ενήλικες μπορούν να “μάθουν” από αυτά.
Το πρόγραμμα U-CARE (Urban Culture Against Racism in Europe) είναι ένα ευρωπαϊκό έργο διάρκειας 2 χρόνων στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από 8 χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Ουγγαρία και Ρουμανία. Από την πλευρά της Ελλάδας, το έργο υλοποιείται από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου στη Λάρισα. Ο βασικός του στόχος είναι η αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των κοινωνικών, πολιτισμικών διακρίσεων μέσα από την αξιοποίηση της τέχνης, και ειδικότερα εκείνης που παράγεται και αναπαράγεται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις (urban culture). Μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις του U-Care, νέοι και νέες σε ολόκληρη την Ευρώπη αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που τους βοηθούν να εκφράσουν καλλιτεχνικά και κοινωνικά το δικό τους μήνυμα για μια Ευρώπη ίσων ευκαιριών, αλληλεγγύης και σεβασμού στη διαφορετικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το έργο U-CARE οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα τηλέφωνα: 6943-956171, 2410-531778 ή να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση andreas@smouth.com.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass