Παρουσιάζεται το βιβλίο της Βασιλικής Γιώτη «Ο καβαλάρης»

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2014 13:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:06

 

Στο Μαυρομμάτι και συγκεκριμένα στο κέντρο εκδηλώσεων ΕΝΑΣΤΡΟΝ την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Γιώτη –Αγγελοκωνσταντή με τίτλο «Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ» . Το βιβλίο αναφέρεται στα πέτρινα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου καθώς και σε προσωπικές βιωματικές εμπειρίες της συγγραφέως.                                                         

Όσο και αν στη «σύγχρονη» Ελλάδα του σήμερα η τότε πέτρινη εποχή ακούγεται σαν ένας «πνιγμένος» μακρινός απόηχος που τείνει να σβήσει, το τότε δράμα της Ελλάδας που οι ξένοι αποικιοκράτες δημιούργησαν, το ζούμε και σήμερα με τους ίδιους «πρωταγωνιστές» και με διαφορετικές προεκτάσεις, κάποιες χειρότερες του τότε, χωρίς φυλακές και διώξεις αγωνιστών, αλλά με μια διαφορετική εξαντλητική κοινωνικοοικονομική αφαίμαξη.

Η ελλιπής παρουσία της δεκαετίας του 1940 που σημάδεψε την Ελλάδα με Πρωταγωνιστές τις Αγωνίστριες και τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και η απουσία από τα ελληνικά σχολειά, έφερε το σημερινό αποτέλεσμα. Κάλιο αργά παρά ποτέ!, λέει ο σοφός λαός μας. Η πέτρινη εποχή, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τις 256 σελίδες της συγγραφέως Βασιλική Γιώτη –Αγγελοκωνσταντή, με τον «Καβαλάρη» της στον αγώνα για τη λευτεριά, αποτελεί μια «σφήνα» στο σημερινό κατεστημένο που το παλιό θα ζήλευε. Και όπως γράφει ο Κ. Βάρναλης…, «Τη λευτεριά δεν τη ζητάν με παρακάλια, την παίρνουν, με τα δικά τους χέρια, μοναχοί…»

Αυτό κάνανε οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αυτό οφείλουμε να κάνουμε και εμείς

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν ο πρόεδρος της Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η. [Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων] κ. Βάϊος Φασούλας , ο συγγραφέας κ. Νίκος Καραφύλης και ο δημοσιογράφος κ. Ηλίας Προβόπουλος . Τοποθετήσεις επί του περιεχομένου του βιβλίου και όχι μόνο, μπορούν να κάνουν και άλλοι παραβρισκόμενοι.

Δημήτριος Θ. Γιώτης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass