Έρχεται η Θεατρική Άνοιξη στο Θέατρο του Μύλου

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2014 19:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:06

Της Νατάσας Πολυγένη

Παρά το γεγονός ότι στα οικονομικά του Θεσσαλικού Θεάτρου επικρατεί βαρυχειμωνιά, το φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη» θα κρατήσει συντροφιά στους Λαρισαίους θεατρόφιλους και φέτος. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της προέδρου του Θεσσαλικού κ. Μαίρης Αγραφιώτου, του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Κώστα Τσιάνου και η στήριξη των θεατρικών σχημάτων της πόλης εξασφάλισαν τη συνέχιση του θεσμού. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί συνέντευξη  τύπου όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Απριλίου.

Η πρόεδρος του Θεσσαλικού κ. Μαίρη Αγραφιώτη τόνισε ότι πρόκειται για ένα καταξιωμένο θεσμό όχι μονάχα για τη Λάρισα αλλά και για όλη την Ελλάδα, που στόχο έχει να φέρει το κοινό της πόλης και όχι μόνο σε επαφή με αξιόλογες θεατρικές παραγωγές. «Κόντρα στα απαγορευτικά σημερινά οικονομικά δεδομένα η Θεατρική Άνοιξη και φέτος θα πραγματοποιηθεί χάριν στο μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων του Θεσσαλικού Θεάτρου, του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Κώστα Τσιάνου αλλά και του δημάρχου Κωνσταντίνου Τζανακούλη που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια» πρόσθεσε η κ. Αγραφιώτη και καταλήγοντας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους αγαπούν το καλό θέατρο να στηρίξουν και το φετινό Φεστιβάλ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάνος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τελικά το φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη» θα υλοποιηθεί και φέτος αλλά δεν μπόρεσε να κρύψει την αγωνία του για το μέλλον αφού όπως λέει χρήματα δεν υπάρχουν καθόλου και έτσι κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν το καλοκαίρι το Θεσσαλικό θα είναι σε θέση να ετοιμάσει κάποια παράσταση. «Ιδέες υπάρχουν πολλές όπως και διάθεση. Ακόμη δεν ξέρουμε τι και πως αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάνος. Ακόμη έθιξε και το θέμα των εργασιών στην αίθουσα του ΟΥΗΛ που έχει κολλήσει για άλλη μια φορά, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να μπορέσει το Θεσσαλικό να πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση. Στη συνέχεια ο κ. Τσιάνος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ντόπιο δυναμικό που συμμετέχει όπως είναι το Θέατρο Αυλαία με το έργο «Ο Πουπουλένιος» και η Μπέττυ Μαγρίζου με το έργο της «Η προίκα».

Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε την περασμένη Δευτέρα με το αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη και τη «σκυτάλη» παραλαμβάνει αύριο Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Μαρτίου το θεατρικό σχήμα «Αυλαία» και «Ο Πουπουλένιος». Οι παραστάσεις και τις δύο ημέρες ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:

-Το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 9 το βράδυ και την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει το έργο της Μπέττυς Μαγρίζου με τίτλο «Η προίκα» και πρωταγωνίστρια τη Στέλλα Παπαδημητρίου.

-Το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 9 το βράδυ το Δημοτικό Θέατρο Θέρμης παρουσιάζει την παράσταση «Tango Bar».

-Την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Θέατρο Θέρμης παρουσιάζει παρουσιάζει το έργο του Βασίλη Μητσάκη «Ότι φάμε, ότι πιούμε».

-Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου στις 9.15 το βράδυ το Θέατρο Altera Pars παρουσιάζει το έργο του Κάρλος Φερρέρα «Η αόρατη αλυσίδα».

-Την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 9μ.μ. και το Σάββατο 5 Απριλίου στις 6.30 και 9μ.μ. θα παρουσιαστεί το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Τώρα που γυρίζει» με τους Αλέκο Συσσοβίτη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Ευτυχία Γιακουμή.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή των Βαϊών 13 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. με συναυλία υπό τον τίτλο «Ο Κόσμος των κρουστών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass