ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2014 1:44 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:13
 
Σε ένα διήμερο αφιέρωμα σήμερα και αύριο ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας και το Θέατρο Τεχνών Λάρισας, προβάλλουν τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας .
Tην εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Αντώνης Παπαδόπουλος. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε την πορεία του πριν από 36 χρόνια με πρωτοβουλία φίλων του κινηματογράφου με δημιουργική διάθεση, κοινό όραμα και αγάπη για την Έβδομη Τέχνη. Μια πρωτοβουλία που κατάφερε με το πέρασμα του χρόνου να καταξιωθεί ως ένας θεσμός διεθνούς εμβέλειας και υψηλού επιπέδου, με εκατοντάδες συμμετοχές. Στην πορεία αυτών των χρόνων, το Φεστιβάλ καταξιώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων και ξένων δημιουργών ως ένα από τα πιο σημαντικά του είδους του. Η προαγωγή της Κινηματογραφικής Τέχνης και η συστηματική δράση για την καλλιτεχνική και επαγγελματική ανέλιξη των νέων κινηματογραφιστών ήταν εξαρχής το κύριο μέλημα του Ελληνικού και του Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας. Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια τέθηκαν στο Φεστιβάλ οι βάσεις για την αναμόρφωση και επαγγελματική λειτουργία του: δημιουργήθηκε Διεθνές Φεστιβάλ, μαζικοποιήθηκε η προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις του, το καλλιτεχνικό επίπεδο του προγράμματός του αναγνωρίστηκε ως εξαιρετικά υψηλό, συνδέθηκε περαιτέρω με την τοπική κοινωνία. Το υψηλό επίπεδο των επιλογών του σε καλλιτεχνικό έργο αλλά και το άριστο επίπεδο οργάνωσής του, συνέβαλαν στην αναγνώρισή του από την European Film Academy (EFA) ως ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στο δίκτυο συνεργαζομένων Φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Με την πάροδο του χρόνου, το Φεστιβάλ συνδέθηκε με την τοπική κοινωνία της Δράμας αλλά και με όλη την ελληνική - αν λάβουμε υπόψη την παράλληλη δράση «To Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει...», μέσω της οποίας επιχειρείται για πάνω από 15 χρόνια μια πρωτοποριακή τομή στο κύκλωμα της κινηματογραφικής διανομής. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της ταινίας μικρού μήκους, ταξιδεύει με «μικρές» αποσκευές σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα «μακρύ ταξίδι» επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το «μικρό». Σύντομη στάση λοιπόν στην πόλη της Λάρισας σήμερα και αύριο, στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 7.30 το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το πρόγραμμα των προβολών
* Σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου:
«Dead end» Τόνια Μισιάλη, «Νικολέτα Σόνια» Λίζα Κεντερμαν, «Pieta» Αλέξανδρος Τσαντίλας, «Γεννήτρια» Νικολέτα Λεούση, «Εθελοντές» Θοδωρής Βουρνάς, «Δεν είμαι τώρα εδώ» Ζήσης Κοκκινίδης Ιων Παπασπύρου, «Σκιαμαχία» Ντίνος Γρηγορίου, «Τravel express» Νατάσα Ξύδη.
* Αύριο Τρίτη 18 Μαρτίου
«Στο κατώφλι» Αναστασία Κρατίδη, «Μαθήματα Οδήγησης» Βασίλης Λαλαμάκης, «Memory reloaded» Πάνος Παππάς Δέσποινα Χαραλάμπους, «Συνθήκη 10/60» Άκης Πολύζου, «Counting happines» Βενετία Ευρυπιώτου, «Άννα» Σπόρος Χαραλάμπους, «Red hulk» Ασημίνα Προέδρου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass