ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Χιλιάδες χορωδοί κατέκλυσαν την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2014 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:14
 
Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το περασμένο Σάββατο το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας και με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δέκα ημέρες η Καρδίτσα ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των ανθρώπων της μουσικής ,της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Χιλιάδες επισκέπτες έρχονταν καθημερινά στην πόλη της Καρδίτσας είτε για να εμφανιστούν είτε για να ακούσουν τα μουσικά σύνολα της 6ης Διεθνούς Συνάντησης, δίνοντας μια μεγάλη οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις της πόλης και του νομού. 3500 εκτελεστές – μουσικοί – χορωδοί, νέοι και νέες από την Ελλάδα και το εξωτερικό επί δέκα ημέρες πρόσφεραν ποιοτική μουσική και εξαίρετες ερμηνείες στο πολυπληθές κοινό. Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και παλαιός φίλος της Καρδίτσας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Αλέξης Κωστάλας ήταν ο παρουσιαστής του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Μουσικής, της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
 Κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Alecsander Vujic διάσημος συνθέτης και μαέστρος, καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ο Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος συνθέτης και μαέστρος, καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, η Μιράντα Καλδή αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και καθηγήτρια στην έδρα της διεύθυνσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Κέρκυρας, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, παρευρέθηκαν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 6η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.
3.500 εκτελεστές – μουσικοί -χορωδοί, έλαβαν μέρος ενώ τεράστια ήταν η συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών από πολλά μέρη της Ελλάδος που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στο φετινό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που έφθασε στην έκτη του διοργάνωση τιμήθηκε ο διάσημος Έλληνας μαέστρος, συνθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Boston University και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Θεόδωρος Αντωνίου, του οποίου ερμηνεύθηκαν πολλά έργα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν), ώστε να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, διαγωνισμούς και φεστιβάλ του εξωτερικού. Υπήρξε επίσης και Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία επέλεξε τις καλύτερες σχολικές χορωδίες.
 Η 6η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αφιερώθηκε στους κορυφαίους συνθέτες, Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Nicolo Jommelli (1714 – 1774) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του, Σπυρίδωνα Ξύνδα (1814 – 1896) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean-Philippe Rameau (1683 – 1764) για τα 250 χρόνια από τον θάνατό του, Giacomo Meyerbeer (1791 – 1864) για τα 150 χρόνια από τον θάνατό του, Stevan Mokranjac (1856 – 1914) για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του, που τιμά όλος ο κόσμος παγκοσμίως. Ο Αλέξης Κωστάλας έδωσε ραντεβού για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στις 5 Μαρτίου 2015 στην Καρδίτσα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass