Αποθέωση για Γιώργο Κατσαρό και Φιλαρμονική Ελασσόνας!

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2014 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:16

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν μια βραδιά που θα την θυμούνται για πάντα οι Ελασσονίτες και γενικά όσοι βρέθηκαν στο ασφυκτικά γεμάτο Θέατρο «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», στην Ελασσόνα, στην υπέροχη συναυλία – αφιέρωμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας στον καταξιωμένο συνθέτη Γιώργο Κατσαρό, που διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας(Κ.Ε.Δ.Ε.) και ο πνευματικός σύλλογος «Περραιβία».

Συνοδοιπόροι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας στο όμορφο ταξίδι στις μουσικές του Γιώργου Κατσαρού και στις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη ήταν ο αρχιμουσικός της Δημήτρης Τσιαβές, σ΄ ένα πρόγραμμα που ετοίμασε, ενορχήστρωσε και διηύθυνε ο ίδιος, ο Μανώλης Χατζημανώλης και η Ευλαμπία Ντούλα (στο τραγούδι), ο τρομπετίστας – καθηγητής μουσικής Σταύρος Χατζηβασίλης και οι μουσικοί Παναγιώτης Μπαλανίκας (πιάνο), Χρήστος Γελαδάρης (μπάσο), Αντώνης Νάτσιος (κιθάρα). Στα 5 τελευταία κομμάτια του προγράμματος, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας συνέπραξε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών.

Για τη ζωή και το πλούσιο έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και κορυφαίου σαξοφωνίστα μίλησε ο Ελασσονίτης θεατρικός συγγραφέας κ. Κώστας Παπαπέτρου, που συγκινημένος επεσήμανε χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα άλλα: «Ο ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και άνθρωπος Γιώργος Κατσαρός έχει μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις και τον χαρακτηρίζει ο έρωτας του με την μουσική. Έχει κάτι το δικό του, το προσωπικό ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Αν και καταξιωμένος και πετυχημένος δεν έχει το «τουπέ» του επιτυχημένου, αλλά πάντα έχει την διάθεση να βοηθήσει τους νέους, να μάθουν και να προχωρήσουν μπροστά και αυτοί. Είναι πάντα αντικειμενικός, με σωστή κρίση. Δεν ένοιωσε ποτέ δάσκαλος, όπως λέει και ο ίδιος. «Εσύ είσαι ο δάσκαλος και εγώ ο μαθητής», έχει σαν αρχή του, όταν συνεργάζεται με κάποιον, αρκεί να είναι συνεπής με τη δουλειά του. Ο Γιώργος Κατσαρός είναι ένας μεγάλος και ταπεινός υπηρέτης της τέχνης, που συνεχίζει να αγωνίζεται για τα πιστεύω του και τις αξίες του».

Και όταν ο συνθέτης ανέβηκε στη σκηνή για να τιμηθεί για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του στα καλλιτεχνικά «δρώμενα», ο κόσμος ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ ο ίδιος διηύθυνε την Φιλαρμονική στο γνωστό κομμάτι «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε…», και ο κόσμος συνόδευε στο τραγούδι. Ενθουσιασμός, συγκίνηση, στιγμές μαγείας…

Τον συνθέτη τίμησαν ο Δήμος Ελασσόνας με τον δήμαρχο κ. Γ. Πασχόπουλο, ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης σύλλογος «Περραιβία»με το μέλος της διοίκησης κ. Αθαν. Μηνά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιμουσικών(σύσσωμο το Δ.Σ.).

Ανάμεσα στις παρουσίες της βραδιάς, ο πρ. πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί από την Ελασσόνα, την Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, υποψήφιοι δήμαρχοι, και δεκάδες φίλοι του ξεχωριστού Κερκυραίου συνθέτη από το Νομό Λάρισας και γειτονικούς Νομούς.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass