Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΝΔΛ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Μια συναρπαστική συμφωνική χρονιά

Δημοσίευση: 12 Απρ 2014 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:55
 
 
Διανύσαμε μαζί μια συναρπαστική συμφωνική χρονιά. Ταξιδέψαμε μαζί μέσα από μουσικές αντανακλάσεις και ηχητικές εξάρσεις. Μεταφερθήκαμε νοερά σε μεγάλες λυρικές σκηνές παρακολουθώντας: το εκπληκτικό ρεσιτάλ πιάνου του μαέστρου Χρ. Κτιστάκη, τη λαμπερή βραδιά με τη μοναδική Μυρτώ Παπαθανασίου και τη Συμφωνική μας Ορχήστρα να αναβιώνουν την Τραβιάτα και την εποχή του ιταλικού ρομαντισμού, την πανηγυρική συναυλία-αφιέρωμα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με έργα Σοπέν, Mozart & Mendelsson, μας καθήλωσαν οι εκπληκτικές ερμηνείες του Δημ. Καρακαντά και του Χρ. Κτιστάκη στο ρεσιτάλ βιολιού και πιάνου και τα κοντσέρτα μπαρόκ της Συμφωνικής Ορχήστρας, μας συγκλόνισε η μουσική πανδαισία με 10 πιανίστες και τη σύμπραξη της Σ.Ο με τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ στη Φαντασία αρ. 80 του Beethoven.
Όλες αυτές οι συναυλίες έδωσαν μια ξεχωριστή αύρα στην πόλη μας και πρόβαλαν τις δημιουργικές δυνάμεις της αποδεικνύοντας ότι όλα μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει μεράκι, αγάπη, πάθος και συμπαράσταση. Η τελευταία όμως συναυλία της συμφωνικής χρονιάς το Γκαλά Όπερας, ήταν το αποκορύφωμα. Ζήσαμε στιγμές ανεπανάληπτες, στιγμές ψυχικής ανάτασης και ξεχωριστής ευτυχίας. Απολαύσαμε την κάθε στιγμή. Μας προσφέρατε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη λυρική ένταση και ακροαματική απόλαυση. Μας οδηγήσατε στη μέθεξη και στη μαγεία. Απολαύσαμε τη συναρπαστική ατμόσφαιρα που μας δημιουργήσατε, με τη συμβολή εξαιρετικών ερμηνειών από τη Μυρσίνη Μαργαρίτη, τη Θεοδώρα Μπάκα και τον Δημ. Πακτσόγλου.
Μας εντυπωσιάσατε με την άψογη συντονισμένη σκηνική σας παρουσία, το πάθος, τον ενθουσιασμό σας, αποτέλεσμα της άριστης προετοιμασίας από τον μαέστρο κ. Χρ.Κτιστάκη αλλά και της επιθυμίας σας να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.
Εντυπωσιαστήκαμε ακόμα από την ευχαρίστηση, τη χαρά και τη συγκίνηση που είδαμε στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων, που ένιωθαν υπερήφανοι επειδή παρακολούθησαν μια τόσο εξαιρετική συναυλία.
Η σύνθεση του μαέστρου Χρ. Κτιστάκη σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση αποτύπωσε τις ανταύγειες της ψυχής του. ΄Ένα έργο στο οποίο αποκαλύπτονται οι ευαισθησίες του, βιώματα, θύμησες που γλυκαίνουν την ονειροπόληση. ΄Ένα ταξίδι του λογισμού στην ορμή και τη χαρά της νιότης του. Μνήμες ανθρώπων, πραγμάτων, νοσταλγικές αναπολήσεις για περασμένα, όλα όσα συνθέτουν ένα κομμάτι της καρδιάς του. Μνήμες από σπουδές, το μουσικό διάβα των πρώτων του χρόνων, φιλίες, πρόσωπα που χαράχτηκαν μέσα στην καρδιά του, ένας κόσμος που έμεινε πίσω κι αθόρυβα ξεχάστηκε. Η ερμηνεία της «απλά, τέλεια» όπως είπε ένας μικρός ακροατής.
 Δεν σας λέμε «συγχαρητήρια», το «συγχαρητήρια» είναι πολύ λίγο για να αποτυπώσει αυτό που κάνατε για μας.
Σας λέμε ευχαριστούμε, γιατί συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Την άοκνη προσπάθεια, την αγάπη για τη μουσική και το όνειρό σας να την υπηρετείτε, τη συλλογική δημιουργία.
Κυρίως όμως σας ευχαριστούμε γιατί υπάρχετε, γιατί εργάζεστε με πάθος αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η πόλη μας, διαθέτει ζωντανές δυνάμεις, που εργάζονται για το παρόν και το μέλλον της, τιμώντας την πραγματικά, δίνοντάς της ταυτότητα, καθιστώντας την σπουδαία.
Η μουσική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους έκφρασης της ανθρώπινης ψυχής. Η δημιουργικότητα και η διαφυγή μέσα από την τέχνη της μουσικής, είναι μείζονος σημασίας στις μέρες μας.
 Αλήθεια, πόσο τυχεροί είμαστε, ως κάτοικοι αυτής της πόλης, που διαθέτει μια τόσο υψηλού επιπέδου ορχήστρα, που διευθύνει ένας μαέστρος χαμηλών τόνων και υψηλών απαιτήσεων!
Αλήθεια, πόσο υπερήφανοι θα πρέπει να αισθάνονται οι άρχοντες αυτού του τόπου, που κρατάνε στα χέρια τους έναν τέτοιο πολιτιστικό θησαυρό. Μήπως θα έπρεπε να τον προβάλλουν πέρα από τα όρια της πόλης μας;
Εμείς, ως μέλη του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας αισθανθήκαμε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμβάλλαμε, έστω και στο ελάχιστο, στην προσπάθειά αυτού του πυλώνα πολιτισμού και μουσικής παιδείας . Ελπίζουμε στη νέα συμφωνική χρονιά να έχουμε κοντά μας κι άλλους φίλους και συμπαραστάτες του έργου σας. Σας ευχαριστούμε!
Νέλλη Βασβατέκη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass