ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Έκθεση ζωγραφικής Μ. Βακαλούλη στο Μεταξοχώρι

Δημοσίευση: 14 Απρ 2014 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:57
Την νέα του δουλειά, στο Αρχοντικό Σουλιώτη στο Μεταξοχώρι, παρουσιάζει ο Λαρισαίος ζωγράφος Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas).
Ο τίτλος της ατομικής του έκθεσης είναι Lumen Artis και πριν το γραφικό Μεταξοχώρι, είχε παρουσιαστεί στη Φλώριντα των ΗΠΑ. 
Οι Μορφές ζωγραφίζονται μετωπικά, με έκφραση πνευματικής πληρότητας και με τρόπο που να δίνεται έμφαση στο βλέμμα, την πραότητα, την προσήνεια και τη μειλιχιότητα του προσώπου, μέσα σε έναν λιτό, απέριττο και αποψιλωμένο από οτιδήποτε περιττό χώρο υποδοχής. Τα πρόσωπα προβάλλονται να φωτοβολούν.
Το βλέμμα τους δίνει το μήνυμα και το συναίσθημα στον θεατή. Μοιάζει με το βλέμμα του σύγχρονου ανθρώπου που είναι φορτισμένο από την καθημερινότητα και τα προβλήματα, που δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε χρώμα δέρματος, φύλο, ηλικία. Η όψη των Μορφών είναι ρεαλιστική, λιτή και δωρική. Είναι απαλλαγμένη από κάθε λογής περιττή πληροφορία που τις θα κατηγοριοποιούσε και θα τις ενέτασσε σε νόρμες.
Το χρώμα που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης μαρτυρά συναισθηματική έκρηξη και λειτουργεί σημειολογικά ως ψυχική κατάσταση του καλλιτέχνη , συμπληρώνοντας το πάζλ της εικόνας. Η εναλλαγή των χρωμάτων μέσω της σύνθεσης και της αντίθεσης –ένα ζεύγος αέναων δυνάμεων της φύσης– ταξιδεύει νοερά τον θεατή σε μονοπάτια αδήριτα… και οι Μορφές μετουσιώνονται σε φως, Φως της Τέχνης.
*Ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975 και μεγάλωσε στην Λάρισα. Αποφοιτά από την Βασιλική Ακαδημία Τεχνών στο Βέλγιο το 2000. Στο ενεργητικό του έχει πολλές ατομικές εκθέσεις, συμμετοχές σε ομαδικές και πληθώρα εικονογραφημένα βιβλία. Στα έργα του κυριαρχεί το φως. Έργα του βρίσκουμε σε πολλά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Φιλοτέχνησε πολλούς δημόσιους χώρους σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βουδαπέστη, Kortrijk Βελγίου, Φλώριντα ΗΠΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass