Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΟΝΝΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ 50 ΕΡΓΑ-ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Σταύρωση με το πινέλο μεγάλων καλλιτεχνών

Δημοσίευση: 15 Απρ 2014 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:58
 Μια ιδιαίτερη έκθεση σύμφωνη με το πνεύμα των Αγιων Ημερών που διανύουμε άνοιξε τις πύλες της το πρωί της Κυριακής στην Πινακοθήκη Γόννων. Η έκθεση έχει κεντρικό της θέμα τη Σταύρωση του Θεανθρώπου όπως παρουσιάζεται στη δυτική ζωγραφική από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Περισσότερες από 50 αναπαραγωγές έργων μεγάλων καλλιτεχνών της δυτικής ζωγραφικής από τους Giotto, Tiziano, Rubens κλπ. μέχρι Picasso, Bacon, Velickovic και άλλους σύγχρονους φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη. Στην έναρξη λειτουργίας της έκθεσης βρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Σαϊτης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννης Αργυρακούλης, ο δωρητής έργων της Πινακοθήκης κ. Ζήσης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές και πλήθος επισκεπτών.
Η Σταύρωση είναι ένα θέμα που συναντάται επανειλημμένα στο έργο των καλλιτεχνών της Δύσης. Είτε για θρησκευτικούς είτε για προσωπικούς λόγους, επανέρχεται ανά τους αιώνες με διάφορες τεχνοτροπίες και εκφράσεις. Το τραγικό μαρτύριο προσφέρεται για ερμηνείες στα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου κάθε εποχής, από όποια σκοπιά κι αν το βλέπει. Τα έργα που παρήγαγε η δυτική τέχνη είναι θρησκευτικά θέματα στη ζωγραφική και έχουν μεγάλες διαφορές από τα έργα της ανατολικής ορθόδοξης εικονογραφίας, τόσο στην τεχνοτροπία όσο κυρίως στο σκοπό και στη λειτουργία. Τα μεν είναι έργα ζωγραφικής, τα δε λατρευτικά σύμβολα. Η έκθεση αυτή με αναπαραγωγές έργων των μεγαλύτερων μαέστρων της ζωγραφικής είναι μια μικρή εισαγωγή στον εικαστικό πολιτισμό της Δυτικής Ευρώπης. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι 18 Μαΐου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass