Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βραβεύει τον χορογράφο Γκες Μίχωφ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 14:06 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:30

To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», διοργανώνουν για 11η συνεχή χρονιά τις Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών – Βραβείο «Τερψιχόρη», που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2014, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).

Η απονομή του βραβείου «Τερψιχόρη» θα γίνει την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στις 20:45, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Φέτος, στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής προστίθενται εκπρόσωποι από το μη Κερδοσκοπικό Φορέα «Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης», το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι δε εκδηλώσεις επεκτείνονται σε ένα δεκαήμερο («Μουσών Καινοπραγία», 7-17 Μαΐου 2014).

Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις εικαστικών, παραστατικών και άλλων οπτικοακουστικών τεχνών.

 Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και απονομή βραβείων και επαίνων του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στις 20.30, θα απονεμηθεί το βραβείο «Τερψιχόρη» 2014 στο χοροδιδάσκαλο, χορευτή και χορογράφο Γκες Μίχωφ, ο οποίος ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, με σημαντική προσφορά στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Θεσσαλίας, καθώς συνέβαλε στη θεμελίωση και εδραίωση Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού στη Λάρισα, στην ίδρυση του Θεσσαλικού Μπαλέτου και στην επανειλημμένη ανάδειξη και διάκριση μαθητών του σε 52 πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς κλασικού και σύγχρονου χορού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας/αφιέρωμα στο Σταύρο Δαγτζίδη (7-17 Μαΐου 2014), οποίος έχει συνδράμει στην ιστορική πορεία της καλλιτεχνικής φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών - Βραβείο «Τερψιχόρη» έχει ως εξής:

7-17 Μαΐου 2014 10:00-14:00 & 17:30-21:30: Αφιέρωμα στο Σταύρο Δαγτζίδη με έκθεση έργων, εγκαταστάσεων, βίντεο αρτ και φωτογραφιών.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά το παλιό του μέλος Σταύρο Δαγτζίδη, που «έφυγε» πρόσφατα, με ένα αφιέρωμα το οποίο αποτελείται από αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς του. Τίτλος του αφιερώματος είναι «Μουσών Καινοπραγία / Works in progress”». Περισσότερες πληροφορίες, δείγματα της δουλειάς του και προβολή των ταινιών του Σταύρου Δαγτζίδη είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://www.stavrosdagtzidis.com 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass