ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα παιδιά ταξιδεύουν... στα έργα του Μιρό

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2014 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:33

Το Ίδρυμα Μιρό της Βαρκελώνης σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «Maria Barbero», διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 12 Μαΐου, μία γνωριμία... με τον Ισπανό ζωγράφο Μιρό, ο οποίος είναι από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα στα έργα του Μιρό, να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του, αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης, ακολουθώντας τα βήματά του. Σχήματα, χρώματα και φαντασία θα είναι τα σύνεργά τους. Η έναρξη της εκδήλωσης, η συμμετοχή στην οποία είναι δωρεάν θα γίνει στις 6 μ.μ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων, δύο ειδικοί στα εικαστικά, απόφοιτοι της Σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστήμων της Τέχνης , η Κατερίνα Κατσούρα, η Μαρία Παπαδήμα και η Maria Barbero, θα βοηθήσουν τους μικρούς Λαρισαίους φιλότεχνους μέσα από μία βιωματική εμπειρία, να προσεγγίσουν, να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη, ο οποίος, με τις δημιουργίες του, χαρακτήρισε μία ολόκληρη πόλη, τη Βαρκελώνη, που οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της στα έργα του Μιρό.

Από την ομάδα, βέβαια δεν μπορεί να λείπει η παιδαγωγός Κωνσταντίνα Χατζηβγέρη, η οποία θα συντονίσει και θα καθοδηγήσει τα παιδιά. Για την παρακολούθησή της εκδήλωσης, είναι απαραίτητη η προεγγραφή -δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 2410-531.973. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μαζί τους το δικό τους έργο τέχνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass