ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μουσική πανδαισία από τις μαθητικές ορχήστρες

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2014 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:48
Ήταν μια μαγική μουσική βραδιά η χθεσινή, για όσους βρέθηκαν στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Η ετήσια καθιερωμένη συναυλία που έδωσαν τα παιδιά των μαθητικών ορχηστρών του Δ.Ω.Λ, «Μανώλης Καλομοίρης» και «Δημήτρης Μητρόπουλος», ήταν μία μουσική πανδαισία και δεν θα μπορούσαν παρά να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα των φίλων της μουσικής.
Ιδιαίτερη σημασία στη χθεσινή συναυλία είχε το γεγονός ότι τα παιδιά εκτός από εκτελεστές των επιλεγμένων έργων, εμφανίστηκαν και ως συνθέτες, παίζοντας πρωτότυπες συνθέσεις που δημιούργησαν τα ίδια με την προτροπή και τις οδηγίες του μαέστρου και δασκάλου τους κ. Χρήστου Κτιστάκη.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε συμφωνική μουσική, αλλά και συνδυασμό συμφωνικής και ροκ, δηλ. συμφωνική ορχήστρα και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και ντράμς.
Σολίστες ήταν στο πιάνο ο βραβευμένος σπουδαστής του Ωδείου Ζαχαρίας Κόκκος, με ολόκληρο το κοντσέρτο του Γιόζεφ Χάυντν σε Ρε μείζονα, και ο Μενέλαος Αλεξίου σπουδαστής φλάουτου και ανώτερων θεωρητικών του Ωδείου στην ηλεκτρική κιθάρα, με μουσική από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με υπερήρωες, (Man of steel, Batman, Justice league) των οποίων την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο ίδιος υπό την καθοδήγηση του Χ. Κτιστάκη.
Τα παιδιά των μαθητικών ορχηστρών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, για άλλη μια χρονιά καθήλωσαν το μουσικόφιλο κοινό με τις εκτελέσεις τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass