ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Μουσικοχορευτική παράσταση από τη Λέσχη Φιλιππούπολης

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2014 21:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:58

 

Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο αφιέρωμα στην αγάπη, θα παρουσιάσουν οι παιδικές χορευτικές ομάδες παραδοσιακού χορού της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης, την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Θα είναι μια μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από την παιδική αθωότητα και βασισμένη σε δημοτικά τραγούδια και χορούς από όλη τη Ελλάδα, αλλά και σε νεότερες έντεχνες συνθέσεις.

Αναμφισβήτητα το κύτταρο της κοινωνίας είναι τα παιδιά. Χωρίς παιδιά δεν υπάρχει μέλλον, ούτε παρόν, ούτε παρελθόν. Παρελθόν, γιατί η μνήμη θα σβήσει. Παρόν γιατί η δυναμική δεν θα μπορεί να εκφραστεί. Μέλλον, γιατί το όνειρο θα σιγήσει.

Γι’ αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να εκπαιδεύσουμε αλλά και να εκπαιδευτούμε όλοι μας στο να ακούμε προσεκτικά, να αφουγκραζόμαστε σιωπηλά, να αισθανόμαστε έντονα τον παιδικό παλμό. Έχει ρυθμό, αρμονία και μελωδία αυτός ο παλμός.

Ο ρυθμός του είναι η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας. Η αρμονία είναι η ισορροπημένη πορεία προς τη γνώση, ενώ η μελωδία είναι η τέλεια σύνθεση της αθωότητας με την τόλμη.

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης γνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποτελούν το βάθρο της δημιουργίας, αλλά και το υπόβαθρο της κοινωνικής συνέχειας, παρέχει τη δυνατότητα στους «μικρούς» της χορευτές να εκφραστούν μουσικά και κινητικά.

Έτσι κύριοι συντελεστές της παράστασης- αφιέρωμα στην αγάπη, είναι παιδιά καθώς δεν εμπλέκονται ενήλικες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass